logo

Внимание! Наказват със смърт селфитата на красив плаж на Пукет

Внимание! Наказват със смърт селфитата на красив плаж на Пукет

Всеки, който наруши забраната, ще бъде глобен или, още по-шокиращо, екзекутиран

Плажът Май Као е красива ивица със златен пясък на остров Пукет. Тя, обаче, пресича летището, а над нея прелитат самолетите с туристи.

Малцина са тези, които могат да устоят на изкушението да се снимат на фона на зрелищно прелитащите машини и да не качат снимките в Инстаграм.

Вижте какво не трябва да консумирате в Тайланд, за да не се озовете в болница или на гробищата

Властите на аеропорта, обаче, обявиха, че предприемат сериозни мерки срещу тази практика, тъй като тя може да причини сериозни инциденти. Според тях актовите снимки разсейват пилотите и това може да доведе до голяма трагедия. Затова те обявиха, че налагат тежка забрана.

„Хората и туристите няма да могат да влизат в тази зона, за да си правят снимки“, заяви заместник-шефът на летището в Пукет, цитиран от „Банкок Поуст“.

Всеки, който наруши забраната, ще бъде глобен или, още по-шокиращо, екзекутиран. „Максималната присъда е смъртно наказание“, обясни представителят на летището.

„Летището иска да увеличи приходите от туризма, но в същото време трябва да бъде сигурно, че няма да има никакви проблеми с авиационните правила. Туризмът и безопасността трябва да вървят заедно“, посочи още той.

Допълнително предупреждение е издадено към хората, живеещи в радиус от 5 мили, в което се обяснява опасността от светене с фенери в небето или от прелитане на дронове в тази зона.

Плаж на карибския остров Сейнт Мартин, над който по подобен начин прелитат ниско самолети, се превърна в място на трагедия през 2017 година, когато 57-годишна жена от Нова Зеландия загина, след като беше повдигната от въздушната струя на свръхзвуков самолет и блъсната в ограда.

Как да си резервирате красива тайландка онлайн още преди ваканцията

Новият закон, който ще влезе в сила съвсем наскоро, предизвика критиките на местните жители на остров Пукет. „Ако плажът е затворен, ще имаме сериозни проблеми, защото туристите просто няма да идват“, заяви местен бизнесмен.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай