logo

Вижте какво не трябва да консумирате в Тайланд, за да не се озовете в болница или на гробищата

Вижте какво не трябва да консумирате в Тайланд, за да не се озовете в болница или на гробищата

Лу Муу, Скорпиони, Домашно Лао Кхао и вода от чешмата трябва да се избягват

Тайландската кухня е известна по целия свят със смес от пикантни, солени, кисели и сладки вкусове. Страната е известна с изобилието от улична храна, а има и много регионални ястия, които могат да бъдат опитани в допълнение към известните фаворити.

Но аз, като човек, който e с опит и два пъти е лежал в тайландска болница с отравяне, ще ви кажа какво в никакъв случай не можете да ядете в Тайланд, разказва наш пътешественик.

Пет очарователни италианки, които обичат да пътешестват и са звезди в Инстаграм (СНИМКИ)

Лу Муу

Основата на това подобно на супа блюдо е сурова свинска кръв. Кръвта се смесва с подправки и може да съдържа различни парчета от странични продукти. Гъстата смес се консумира с юфка. Въпреки това, вероятността от развитие на бактериална инфекция след консумиране на кръв може да бъде доста висока; а вероятността инфекцията да е фатална и да ви изпрати директно в гробищата, не е за подценяване.


Скорпиони

В Тайланд има много ядливи бръмбари и всякакви насекоми, а пърженият скорпион е една от най-разпространените закуски. Ако наистина не можете да устоите, уверете се, че жилото е било премахнато, преди да започнете да ядете. Въпреки че по-голямата част от сварените скорпиони са безопасни за ядене, невниманието може да бъде много опасно.

На този уникален остров многоженството е начин на оцеляване


Декоративни гарнитури

Вероятно ще забележите много красиво нарязани плодове и зеленчуци в Тайланд, някои от които ще бъдат на вашата чиния. Може да изглежда красиво, но помислете през какво са преминали, за да станат толкова красиви. Плюс това, те понякога се използват повторно, като отиват от плоча на плоча, когато някой от посетителите не и е изял всичко.


Домашно Лао Кхао

Лао Кхао е името на тайландския алкохол, дестилиран от ориз. Много силен и токсичен, Лао Кхао често прави всичко във вас да гори вътре и оставя горчив послевкус. Въпреки че е незаконен, в цялата страна има много дестилерии, а Лао Кхао може да се купи в различни рециклирани бутилки. Реакцията с калай и алуминий може да доведе до образуването на метанол. Консумацията на големи количества метанол може да доведе до слепота и/или смърт.

Улици, пълни с хиляди пениси! Този празник привлича туристи от целия свят (СНИМКИ 18+)

Вода от чешмата

В сравнение със салатите от сурово месо, метаноловите самогони и отровните създания, чешмяната вода изглежда доста безвредна. Докато местните власти на Банкок казват, че чешмяната вода е питейна, това не може да се каже за други части на страната. Освен това водата може да е питейна при източника. Но след като е преминала през тръбите и системата, която често е лошо поддържана, до момента, в който стигне до вашия кран, тя може да бъде пълна с микроби и други проблеми, които могат да ви отровят.
 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай