logo

Странни закони на Австралия, за нарушаването на които определено ще бъдете наказани

Странни закони на Австралия, за нарушаването на които определено ще бъдете наказани

Това е толкова невероятна страна, че много хора искат да научат повече за нейния живот

Австралия е толкова невероятна страна, че много хора искат да научат повече за нейния живот. Но има такива факти, които изненадват всички без изключение.

Това важи и за някои местни закони. Вижте най-фрапиращите от тях:

1. В Австралия не можете да почиствате с прахосмукачка през нощта и не можете да чистите шумно: тракане на чинии, местене на неща, забиване на пирони. За всичко това можете да получите глоба от $30.

Австралия е страната на чудесата и тези СНИМКИ го доказват

2. Забранено е да държите големи запаси от картофи у дома. Това е особено валидно за региони, където земеделието процъфтява. Така полицията може да посети гражданите по всяко време. Ако в къщата бъдат намерени повече от 50 кг от тези зеленчуци, ще трябва да платите 5000 долара или да докажете, че всичко е закупено законно.

3. Не можете да публикувате невярна информация за себе си в мрежата. Това се отнася за всичко: възраст, пол, професия, семейно положение, ниво на доходи и дори снимки. По този начин властите се опитват да защитят гражданите от онлайн измами. Нарушителите могат да лежат в затвора до 6 месеца, съобщава "Обозревател".

4. Не можете да "опознаете" гълъбите. Те все още периодично се използват тук за размяна на писма. Приема се, че ако сте хванали птицата, можете да разкриете тайната на кореспонденцията. Ще трябва да платите $250 за това.

5. Тук магьосничеството е забранено. Дори гадаенето върху утайка от кафе може да се приравни на измама и незаконна дейност. Можете да бъдете глобени с $800 за това.

6. Представяте ли си как можете да се затворите в хладилник? И тук вероятно е много често срещано явление, тъй като властите са забранили отдаването под наем и продажбата на оборудване, което не може да се отвори отвътре.

7. В Австралия използването на неприличен език на обществени места е доста строго. Така изпълнителите не могат да казват неподходящи думи по време на представления. При първо провинение могат да влязат в затвора до 2 месеца. А при повторно нарушение могат да загубят свободата си за няколко години.

8. В страната не се допуска прекъсване сватби и погребения. Тук е забранено да се говори на висок глас, да се отвлича вниманието на участниците в шествията и да има сбивания. Санкцията за това е $10 000. Ако нарушителят не разполага с такива пари, може да бъде пратен в затвора за 2 години.

9. Също така не е възможно да оставите колата с отключени врати. Това се прави с цел намаляване нивото на престъпността в страната. Така че за невнимание ще трябва да платите цели 800 долара.

Вкараха невинен пътник в затвора след грешка на една от най-големите авиокомпании в света

10. Да имаш бизнес с пирати също е незаконно. Не трябва да им продавате храна или амуниции и не трябва да влизате в заговор с тях. И въпреки че тези морски престъпници не са се появявали в страната от десетилетия, законът а все още е в сила. Така че за това можете да бъдете затворени за 10 години.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

МИГ

МИГ 17.03.2023 11:02

съвсем нормални закони ,с малки заблежки

МИГ

МИГ 17.03.2023 17:16

Идиотски закони, но аз съм ИДИОТ и ги харесвам.

МИГ

МИГ 17.03.2023 17:52

Путьо,защо се крие зад чужди псевдоними.Всяко едноклетъчно е по-умно от тебе.

ТУК

ТУК 18.03.2023 7:01

Абсолютни глупости. Това не е вярно!!! Авторът бил ли е в Австралия и чел ли е наказателния им кодекс???