logo

Тайната падна: Какво означава малкият черен триъгълник на стената в самолета?

Тайната падна: Какво означава малкият черен триъгълник на стената в самолета?

Ако е необходимо, стюардеса или друг член на екипажа, гледайки през прозорците, маркирани с триъгълник, може бързо да оцени позицията на клапите и колесника (те не се виждат директно от кабината)

Особено внимателните пътници забелязват два стикера с черни триъгълници в кабините на самолета, разположени над прозорците на противоположните стени на самолета приблизително в центъра на кабината. Какво е това?

Тези „тайни символи“ отбелязват местата, от които крилата се виждат най-добре.

Ако е необходимо, стюардеса или друг член на екипажа, гледайки през прозорците, маркирани с триъгълник, може бързо да оцени позицията на клапите и колесника (те не се виждат директно от кабината).

Градът на голите, където хората са без дрехи даже в банките и кафенетата 18+

Защо е необходимо това?
За допълнителен контрол. За да се уверите, че сензорът за положение на клапата или колесникът не са се объркали внезапно, двигателите не пушат и повърхността на крилото не е заледена. Само за това е необходима визуална проверка - и тя се извършва от време на време и почти незабележимо за тези, които седят в кабината.

От тази маркировка обаче има и печалба за пътниците. От маркираните с черни триъгълници места се разкриват спиращи дъха гледки към крилото и част от тялото на самолета на фона на райски пейзажи, а по време на нощно кацане - въобще красота.

Просто не забравяйте да направите снимки.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай