logo

Тази златна екопътека до Карлово ще ви омае с красота и спокойствие СНИМКИ

Тази златна екопътека до Карлово ще ви омае с красота и спокойствие СНИМКИ

Посоката, която трябва да хванете, е Калофер, а крайната точка е екопътека „Бяла река”

Есента определено има своя чар, а ние просто трябва да отворим очите си и да го видим. Този уикенд ви насочваме към красива екопътека край Карлово. Тя е доста популярна. Става дума за "Бела река". Ще попитате защо да ходя там, като съм бил преди? Отговорът е: Сега е златна. През есента тя има съвсем друго лице.

За тези, които не знаят къде се намира -  в Стара планина и се намира на 56 км от Пловдив, около 16 км от Карлово. Разходката е подходяща както за един ден, така и за два.

Посоката, която трябва да хванете, е Калофер, а крайната точка е екопътека „Бяла река”. Градът на Ботев е чудесно място за почивка и може да ви изненада с уютни къщи за гости и семейни хотели.

Послед трябва да се отправите към Калоферският мъжки манастир „Рождество Богородично”, до който се стига по черен път.Там има паркинг, на който можете да оставите автомобила си.

Можете да наемете този имот на Чарлз III, намира се много близо до България СНИМКИ

След около 20 минути ще стигнете и до бивак Бялата река, от който започва и красивата екопътека.

Разкриват се уникални гледки от реката и малки водопади. Туристите минават през мостчета и пътечки, които са обозначени с информационни табели.

В Национален парк Централен балкан има огромно разнообразие от растителни и животински видове. Не се изненадвайте много, ако видите мечка, въпреки че шансът е много малък това да се случи.

От България до Словакия: Ето кои са 6-те най-изгодни ски курорта за тази година

Преходът е лесен и продължава около час. В района има няколко беседки и обособени места за пикник, на които също може да починете.

За разлика от други екопътеки, тук не крайната точка е "гвоздеят" в красотата на маршрута, а такива има през почти цялата екопътека.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Данчо

Данчо 10.11.2022 21:04

За първи път никой не се интересува от цената. Щом са си свършили работата. Браво.