Можете да наемете този имот на Чарлз III, намира се много близо до България СНИМКИ

Можете да наемете този имот на Чарлз III, намира се много близо до България СНИМКИ

През 2006 г. той е купил имот в Румъния, който включва къща, гора, поляна докъдето взорът ви стига и занаятчийска работилница

Най-вероятно досега сте свързвали Трансилвания само с граф Дракула.

Време е да допълните представите си и да включите в картинката новия крал на Великобритания - Чарлз III. Оказва се, че през 2006 г. той е купил имот в Румъния, който включва къща, гора, поляна докъдето взорът ви стига и занаятчийска работилница, пише Time Out.

Имотът на британския крал се намира в долината Залан и е известен като къща за гости Zalán или Къщата за гости на принца на Уелс. Смята се, че някога той е бил собственост на трансилванските предци на Чарлз.

Вълнуващото в къщата за гости Zalán е, че може да я наемете и да направите още по-запомняща се екскрузията ви до замъка на Дракула. Както сами може да предположите, тя е великолепно обзаведена и ще ви доближи до представите на една кралска особа за къща в провинцията. С добро впечатление ще останете и от околностите й.

Мястото впечатлява с огромна цветна поляна, малка гора и център за обучение на местни занаятчии. Докато се разхождате сред природата, може да се натъкнете на редки видове орхидеи, но и на мечки.

От България до Словакия: Ето кои са 6-те най-изгодни ски курорта за тази година

Настаняването в трансилванската къща на крал Чарлз III е удоволствие, което няма да ви излезе скъпо. Цените започват от 157 евро на нощ, като всички приходи постъпват във фондацията на принца в Румъния.

Докато се наслаждавате на природата в северната ни съседка, не пропускайте възможността да опитате от местната кухня. Тук всички съставки са отгледани с грижа и внимание. Мнозина ще оценят високо székely köményes (местна ракия).

Сняг насред пустиня и още 5 чудеса на ОАЕ, които трябва да видите СНИМКИ

Къде ще живее крал Чарлз III: Неговите 13 замъка, частни острова и именияИмот, наследен от крал Чарлз III от кралицата майка, е Бъркхол. След нейната смърт той се превръща в негова лична резиденция

Къщата за гости предлага още еднодневни екскурзии и обиколки до пещери, конна езда, бране на цветя и дърворезба. С други думи, изглежда като доста страхотно място за запознаване с трансилванската култура и природа.

Коментирай