logo

Тоалетната в една от най-големите джамии в света - лукс и мизерия в едно

Тоалетната в една от най-големите джамии в света - лукс и мизерия в едно

Самите кабинки са по-зле от българска автогара, на са заобиколени от скъп мрамор

Мисля, че тоалетната е много важно място! Винаги ходя там, докато пътувам, дори да не ми е нужно. Наскоро бях в Абу Даби, където посетих джамията Шейх Заед, пише наш пътешественик. От 2008 г. тук са допускани както мюсюлмани, така и представители на всички други религии (и атеисти).

Докато стигна до тоалетната, огледах какво има наоколо. По принцип в Абу Даби обичат всякакви видове рекорди, тази любов е била въплътена и в джамията: вътре в сградата например е най-големият килим в света: над 5627 квадратни метра, над който са работили над хиляда души.

В Мафи Дов са забранени ражданията и погребенията

Полилеят на тавана е най-големият от тези, които висят в джамиите по света. Направен е в Германия, тук имате златно листо и кристали Сваровски.


И тук всъщност е тоалетната, комбинирана със стаята за измиване, изглед отгоре.
През купола слънчевите лъчи падат красиво надолу в помещението.

Бивша стюардеса повдига завесата – има ли наистина секс клуб „На една миля във въздуха“

Седалки и кранове с мивки за измиване. Всичко е направено от мрамор - гледката е много впечатляваща. Залата за измиване е отделно произведение на изкуството, бих си направил екскурзии тук, честно.

А това е коридорът, който води до тоалетната.

Тоалетната стая, мивките тук са много по-прости, не са направени от мрамор, на пода има обикновена плочка, нищо необичайно в осветлението.

Тоалетната е най-обикновена, бих казал дори непретенциозна. Чудя се защо не са помислили да се направи по-ефектно? Нямало достатъчно пари - очевидно не е така, като се има предвид, че това е Абу Даби.


Но е направено удобно - подаваш ръка, водата се спуска.

Питейна чешма за вода.

Разбира се, не е много ясно защо с такъв заобикалящ лукс (мрамор навсякъде, занаятчийски произход, огромен килим, гигантски полилей), много красива зона около джамията, самата тоалетна стая беше направена непретенциозна, сякаш в някакъв евтин хотел.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай