logo

Топ 10 на най-грозните градове в света

Топ 10 на най-грозните градове в света

Това са бетонни джунгли или жертви на неконтролируемата урбанизация

Всички сме виждали класации на най-красивите градове в света – от гласувания на пътешественици до прецизни списъци с точни критерии, на които отговарят класираните.

Кои са, обаче, най-грозните градове в света?

Със сигурност има безброй малки и средноголеми градове по света, които са доста грозни, но поне 10 от световните мегаполиси и столици не са никак приятни за окото. Това са бетонни джунгли или жертви на неконтролируемата урбанизация.

Това са 5-те най-опасни и недостъпни градове в света СНИМКИ

Ако живеете на някои от тези места, вероятно няма да сте напълно съгласни. Но следващият списък е съставен от големи и значими градове, които спокойно могат да бъдат наречени грозни по ред причини.

10. Лос Анджелис, САЩ

Град, известен със своите задръстени магистрали, бързо става непривлекателен. Освен това няма много какаво да се види, ако решите да ходите пеша (ако някой изобщо ходи – това е един от най-малко пешеходните градове в света).

Въпреки блясъка на Холивуд и плажовете наоколо, Лос Анджелис далеч не е най-красивото място на света. Като един от най-големите мегаполиси, няма извинение за липсата на облагородяване години наред, пише ucityguides.com.

9. Сао Пауло, Бразилия

Природата сякаш е съсредоточила всичките си усилия в Рио и напълно е забравила за другия голям метрополис на Бразилия. Сао Пауло може да бъде сред най-интересните градове, когато става дума за ресторанти и пазаруване, но няма спор, че това е една голяма бетонна градска джунгла.

8. Детройт, САЩ

Истината боли: Детройт е грозен. Не само естетически, но и като качество на живот, което обяснява защо градът изгуби една четвърът от населението си за 10 години. Едно от най-високите нива на престъпност вероятно са допринесли за това, но това е и един мръсен, порутен град, изграден предимно от тухли, бетон и стъкло.

7. Хюстън, САЩ

Хюстън, имаме проблем: грозен си. Това е четвъртият най-голям град в САЩ по население, но силната му страна не е неговата красота. Има много други грозни американски градове, но този трябва да спечели първото място сред тях заради високия ръст на бедно и бездомно население и градски пейзаж без формални районни регулации.

6. Кишинев, Молдова

Столицата на Молдова е неприятна за окото. Това е един индустриален граден, съставен предимно от блокове в съветски стил, голяма част от които се разпадат.

5. Луанда, Ангола

Въпреки икономическия подем на Ангола в последно време, столицата ѝ все още не е особено атрактивна: грозни жилищни блокове изпълват пейзажа на един от изненадващо най-скъпите градове в света.

4. Каракас, Венецуела

Венецуела е позната с невероятния си успех на международните конкурси за красота, а жените са известни със своите изваяни от пластични хирурзи тела. Столицата на страната, обаче, не е никак красива. Освен че е обградена от бедняшки квартали, дори и най-централните части изглеждат сякаш нямат никакъв план и стил.

3. Аман, Йордания

Столицата на страната с едни от най-удивителните исторически забележителности (като вълшебната Петра) трябва да присъства в програмата ви само като място за кацане и отпътуване. Освен ако не харесвате мръсни хаотични улици и грозни сгради, изглеждащи сякаш се разпадат една върху друга.

2. Мексико Сити, Мексико

Градът е известен като един от най-опасните в света, но и дори и да беше рай на спокойствието, пак нямаше да е особено привлекателен. Той е един от най-замърсените в света и няма много какво да се види.

10-те най-грандиозни и красиви площада в света

1. Гватемала Сити, Гватемала

Този град на престъпност и смог е столица на една иначе красива страна. Прилича повече на гето, отколкото на столица, а голяма част от сградите изглеждат сякаш ще се срутят всеки момент.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Иван Тодоров

Иван Тодоров 07.11.2021 13:51

Не видях никъде Бобов дол и Радомир. Радомир за ден видях повече лилави отколкото бях виждал през живота си.