logo

Това ли е най-красивото село в Швейцария?

Това ли е най-красивото село в Швейцария?

Цели 80 процента от територията му е гора

Малкото градче Моркот се намира в южната част на Швейцария, по границата с Италия. Технически, то е по-близо до Милано, отколкото до всеки голям швейцарски град.


А именно те наричат ​​Моркот най-красивото село в Швейцария. Това е доста смело твърдение, имайки предвид какви са швейцарските села, така че ще оставим на окото на наблюдателя да прецени дали това е така.

Езерото Лугано образува естествената граница между Швейцария и Италия с част от него. Преди 1000 години там е имало дворец и пристанище за внос на стоки от Италия, така че още през Средновековието селото е имало голяма автономия.

За съжаление, след като чумата започнала да "коси" цяла Европа, само седем семейства оцелели в Моркот, а самото село било атакувано от италианските градове, с които било в конфликт. Накрая било превзето от Швейцария през 19 век и последвал бърз икономически растеж и възстановяване на все по-ориентираното към туризма село.

Рускиня отиде почивка в Египет и се оплака от лошото отношение на местните

От три квадратни километра, колкото е селото, цели 80 процента от територията е гора. Ето защо можете да си представите красотата на сгушените в зеленина улици или сцената на старите църкви и вили, които просто „надничат“ от гористите хълмове. За момент усещате свежестта на швейцарската природа, а след това топлината на южната каменна архитектура.

По брега на езерото са разположени вили и къщи с дворове и цветя. Зад тях има 400 стъпала, водещи до църквата Санта Мария дел Сасо. Там ще намерите стари фрески, ще чуете звука на орган и ще се насладите на цветни врати и великолепен фонтан.

Помните ли гореспоменатия дворец отпреди 1000 години? Все още е тук. Заобиколен е от лозя и тераси, където можете да опитате отлични вина.

В Унгария плачат! Затвориха приказен курорт и това е само началото

Става все по-ясно защо през 2016 г. Моркот беше официално обявено за най-красивото село в Швейцария.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай