logo

Това са петте най-подценени градове в Европа

Това са петте най-подценени градове в Европа

Триест, Гент и Клайпеда предлагат не по-малко от рекламираните туристически столици

В Европа има толкова много прекрасни места, че изглежда, че един живот няма да стигне, за да отидем навсякъде.

Но повечето хора от цял ​​свят продължават да избират рекламираните градове с тълпи туристи и денонощна суета.

Но има и по-малко известни кътчета на Стария континент, които по нищо не отстъпват на популярните градове със своето очарование и културно наследство.


Триест, Италия

Този мистериозен и красив град се намира в североизточната част на страната. Градът има дълга и сложна история, с неговите възходи и падения, което се отразява на забележителностите му.

Плюсове и минуси на курортната любов с венецуелка

Ето защо Триест ще бъде особено интересен за ценителите на архитектурата и културата.
Освен да се разхождате по уютните улици и площад Единство, заобиколен от дворци, в града можете да посетите и:

фонтана на Нимфата Ауризина;
фонтана на Четирите континента;
Музея на историята на изкуствата;
Музея на театъра Карло Шмидл;
римския театър.

През зимата Триест представя на туристите годишни коледни пазари, през лятото - Международния оперетен фестивал, а през есента - известния ветроходен маратон на регата Барколана.

Марианске Лазне, Чехия

Този град е вторият по големина балнеологичен курорт в страната. Известен е със студените минерални извори, които се използват не само за къпане, но и като инхалации и лечебни процедури

6 невероятни града, за които малко хора знаят

Освен уелнес престой в града, можете да отидете до каменния театър, на концерт на симфоничния оркестър и да се насладите на местния колорит, докато се разхождате по тесните улички.


Утрехт, Нидерландия

Утрехт се намира в самия център на страната и е наричан по-малкия брат на Амстердам. Особено очарование му придават живописните канали, къщи на водата, древни сгради и историческият център без почти никакви коли.

За туристите има 14 музея, катедралата Свети Мартин, изложба на средновековното изкуство и защитената от ЮНЕСКО къща Ритвелд-Шрьодер.

Интересно! Къщата е известна като уникална сграда-конструктор. Всички мебели в него са сгъваеми, стаите имат подвижни и сгъваеми стени със съответните маркировки на пода, а в малки детайли и обикновени прибори има много сложни устройства.


Гент, Белгия

Повечето туристи подминават Гент по пътя от Брюксел до Брюж и дори не подозират, че губят - местните забележителности ще ви отнемат поне няколко дни разглеждане.

В града има около 20 различни музея, провеждат се много фестивали има невероятно нощно осветление.

Готическата архитектура на Гент няма да остави никого безразличен, а панорамата от часовниковата кула отваря гледка към целия град.

Клайпеда, Литва

Едно от най-големите незамръзващи морски пристанища на брега на Балтийско море и дистинация незаслужено забравена от туристите.

Най-ценната част на Клайпеда е Старият град, с калдъръмена настилка, стари плевници и къщички като играчки с керемидени покриви, тази приветлива и уютна атмосфера все още е запазена.

Градът е привлекателен и с това, ме можете да идвате тук през всеки сезон: на Бъдни вечер Клайпеда се превръща в приказен град, като се дави в море от светлини, а през лятото предоставя възможност за разходка из Театралния площад, посещение на много музеи и релакс на лятната тераса на местен ресторант.

Тези градове са непознати за широкия кръг от пътници и не са големи туристически столици, но те лесно могат да изненадат и завладеят посетителите си, а липсата на шум и суета ще даде възможност да се отпуснете и да се насладите пълноценно на почивката си.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай