logo

Тъпи американски туристи съсипаха знакова забележителност в Рим ВИДЕО

Тъпи американски туристи съсипаха знакова забележителност в Рим ВИДЕО

Нанесли щети за 25 000 евро, глобени са едва с 800

Двама американски туристи бяха глобени и получиха забрана да посещават историческия център на Рим, след като повредиха прочутите Испански стълби в италианската столица.

Инцидентът е бил запечатан от охранителни камери. Туристите – на 28 и 29 години, били спрени от полицейски патрул малко преди 3 ч. през нощта на 3 юни, след като станало ясно, че електрически скутер е бил хвърлен надолу по стълбите.

Пази, Боже, от такива туристи! ГАЛЕРИЯ на срама (2 част)

„Двама американски туристи пуснали скутер надолу по стълбите на Тринита дей Монти три пъти, повреждайки третото травертиново стъпало на втората рампа от страната към изкачването на Сан Себастианело“, се казва в съобщение на местната служба за културно наследство, съобщава Си Ен Ен.

При инцидента е разместено 10-сантиметрово парче мрамор, чиято реставрация се оценява на 25 000 евро. Всеки от туристите е глобен с по 400 евро.

Жената от двойката е получила обвинение за повреждане на монументално имущество, като в един момент умишлено е хвърлила скутера, който е карала, надолу по стълбите.

Мъжът и жената получиха забрана да ходят в района около стълбите за два дни.

Испанските стълби са сред най-известните забележителности в Рим. Дължат името си на испанското посолство във Ватикана, което се помещава в сграда на площада отдолу.

Ако планирате да посетите Венеция, задължително вижте тези нови правила

Реставрацията на монумента, който се появява в редица известни филми, е на стойност 1,5 млн. евро и е завършена през 2015 г.

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай