logo

Туристи идиоти: Най-големите мъчения, които хората си причиняват по време на пътешествие

Туристи идиоти: Най-големите мъчения, които хората си причиняват по време на пътешествие

Да пропътуваш половин континент с кола, да ядеш охлюви, да носиш дървено сабо – за много туристи това са задължителните неща, които трябва да направят на посещение в съответната държава. Местните, обаче, са меко казано озадачени. Според любопитна дискусия в интернет, това са „популярни форми на мъчение“, на които туристите се подлагат доброволно, когато отиват някъде и смятат, че някои неща просто не са за пропускане.

Дискусията тръгва от форума “Quora” след зададен въпрос: „Какви са популярните форми на мъчение, на които туристите се подлагат във вашата страна“, съобщава „Дейли Мейл“.

Съставиха класация на вещите, които хората най-често забравят в самолета

За американеца Роджър Коул това е пътуване с кола от единия до другия край на САЩ: „Да вземем например един щат – Флорида. Вземате кола под наем в Маями, след като се били по плажовете, и се отправяте на север. И познайте – след 8 часа вие ВСЕ ОЩЕ сте във Флорида. Миналите сте през 47 изхода на магистрали, видели сте реклами на магазина за сърф на Рон Джон, на пенсионерски общности с голф клуб и пътни реклами, които ви казват „Исус ще ви спаси“ и „Не правете аборти“. Яли сте Макдоналдс и може би сте пробвали месо от алигатор на някое странно малко място встрани от магистралата, което смърди на препарат против хлебарки“.

Австралиецът Янис Пападополус има подобно предупреждение, но към хората, които искат да прекосят Австралия: „Хората не осъзнават, че ако не са подготвени и ако колата им се счупи на път в пустинята (каквито са повечето пътища), ще УМРАТ. Не е въпросът дали, а кога. Единственият начин да оцелят е ако се появи друга кола и им помогне“.

Собствениците на тези коли не искат да ги продават дори след 15 години експлоатация (СНИМКИ)

За хърватина Мажа Буразин неподготвените туристи, които искат да правят преходи в планината, превръщат приятната разходка в мъчение: „Ходенето в планината по джапанки. Без мобилен телефон. Това се случва толкова често тук, че планинските спасители вероятно ще мърморят: „Имаме още един идиот днес“, когато ви намерят обезводнен след два дни. Не го правете – опасно е и нашите планини са сурови“.

Висте Терпстра от Холандия посочва, че винаги е бил изумен, когато туристите настоявали да носят дървено сабо в Холандия: „Да, знам много хора, които ходят всеки ден с тях в селските райони, където живея, но никога не съм успявал да го правя. Когато не си свикнал да ходиш с тях, са много неудобни“.

Изборът на храна също предизвиква недоумение у местните. Юго Дуард-Мерме не може да повярва, че туристите във Франция ядат охлюви, мислейки, че това е типично френско ястие: „Първо, не са (крок мосю, касуле и говеждо Бургиньон са много по-традиционни френски ястия). И после, когато ги видите, кажете ми, че не се изкушавате да върнете чинията на келнера и да се чупите до най-близкия Макдоналдс“.

Индийката Девангана Мандал пък твърди, че когато гледа туристите да ядат храна от улицата, знае, че това никога няма да свърши добре за тях: „Две думи – просто недейте. Индийската улична храна е люта и малко западняци са свикнали с нея. Освен това, пиете бутилирана минерална вода, но ядете от сергиите на пътя? Направо си плачете за диария. Придържайте се към яденето в много чисти ресторанти. Ще намерите всички видове храна от улицата и там и стомахът ви ще ви благодари по-късно“.

Даниел Шварц пък пише, че не може да повярва, че туристите в Швейцария настояват да ядат фондю през лятото: „Виждаме туристи, които се потят през лятото докато ядат фондю със студена вода в туристическите райони на Цюрих. Бедните същества. Те ще... няма да умрат, но ще са близо. Разтопеното сирене ще се превърне в тулха в бедните им туристически кореми и ледената минерална вода само ще направи нещата още по-зле“.

Говорейки за времето, Жоао Мергулайо от Португалия пише какво мисли за туристите, които събират тен на плажа в пика на летните жеги и изгарят ужасно. За него това е истинско мъчение.

Хуан Фигуеролс от Испания казва, че не може да повярва как хората се редят на опашка по средата на деня, за да влязат в Саграда Фамилия в Барселона: „Да стоиш на опашката пред Саграда Фамилия в 1 ч. следобед под палещото слънце на Испания през лятото. Това е най-близкото до ада, което можете да си представите, въпреки че ще влезете в най-високата църква в света, която би трябвало да ви отведе най-близо до рая“.

Индийката Гопалкришна Вишванат предупредждава туристите, които смятат да посетят Индия в жегата: „Всеи западен турист, който избира да посети Индия през летните месец, се подлага на ненужно мъчение. Жегата може да е убийствена. Зимата на запад е ужасно студена и неприятна, но зимата в Индия е доста приятна в по-голямата част от страна, особено в централната и южната. Зимата е най-доброто време да посетите Индия – от септември до март“.

Свръхдебел пътник в самолет накара стюардесите да му избършат задника докато той най-нагло…

Междувременно други хора пишат, че били изумени как някои туристически атракции в родните им места са станали популярни. Стивън Хадок от Торонто, казва: „Най-новата лудост е, разбира се, да излезете навън от някой небостъргач, на 400 метра във въздуха. И това е ваше за „нищожната“ цена от 254 долара“.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай