logo

Туристка прекара над година в египетски затвор и разказа за ужасите, които е преживяла

Туристка прекара над година в египетски затвор и разказа за ужасите, които е преживяла

Британска жителка прекара повече от година в египетски затвор, след като се опита да внесе в страната болкоуспокояващи за египетския си съпруг. Това предаде Daily Mail.

34-годишната Лора Плъмър е вкарана зад решетките в края на 2017 г. В телевизионното предаване „Добро утро Великобритания” Лора казала на приятелката си, че чантата с лекарство й е дадена от приятел и не е проверила какво има вътре. Когато пристигнала на летището в Хургада, полицията открила в чантата й 290 таблетки трамадол и няколко таблетки напроксен.

"Дори не мислех за това. Когато Дона ми даде тази чанта, не проверих какво има вътре. Нямах представа какво наистина има там", разкая се Плъмър.

Туристи идиоти: Най-големите мъчения, които хората си причиняват по време на пътешествие

Тя добави също, че в затвора трябвало да се изправи пред ужасни неща. Според англичанката там имало само 84 легла за 200 жени и тя трябвало да спи близо до тоалетната на пода.

"Всеки ден имаше битки. Видях дори жени, измъчвани с пръчки", спомня си с ужас Плъмър. "Толкова се радвам, че се върнах у дома. Просто се нуждая от двуседмична ваканция и нормална баня", добавя тя.

Ако жена от племето Кикую се умори от съпруга си, тя го убива и си ляга със случайни познати

Британката бе осъдена на лишаване от свобода за срок от три години, но тя прекара 14 месеца в затвора. На затворничката бе дадено предварително освобождаване, след което незабавно бе изпратена на летището, заради което бе невъзможно да види съпруга си. Тя каза, че в близко бъдеще не е готова да се върне в Египет, за да го види.

Лора Плъмър бе задържана на летището в Хургада в началото на октомври 2017 г. След като в чантата й бяха открити забранените вещества, жената бе принудена да подпише документ от 38 страници на арабски език и бе изпратена в затворническа килия, където прекара почти един месец с още 25 жени./pochivka.blitz.bg

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай