logo

Ужас и писъци! Най-дългият круизен кораб се блъсна в пристанище ВИДЕО

Ужас и писъци! Най-дългият круизен кораб се блъсна в пристанище ВИДЕО

Цената на гигантския лайнер е 1 млрд. паунда, на борда му има 23 басейна, кино с 1400 места и над 2700 стаи за близо 5500 гости

Най-големият круизен кораб в света се удари докато навлизаше в пристанище. “Harmony of the Seas”, който по дължина е по-голям от Айфеловата кула, се е ударил в пристанищно съоръжение в Ямайка.

Гостите на гигантския плавателен съд се разпищели при сблъсъка. Чуло се как металът на изнесената конструкция драска по корпуса на лайнера.

Корабът на компанията “Royal Caribbean” е на 7-дневен круиз от Порт Канаверъл във Флорида. Инцидентът е станал на 26 май, когато дългият 362 м съд ударил кей в Ямайка, съобщава „Дейли Експрес“.

Вижте отвътре най-големия круизен кораб, строен някога! Ще останете смаяни (СНИМКИ/ВИДЕО)

Цената на гигантския кораб е 1 млрд. паунда. На борда му има 23 басейна, кино с 1400 места и над 2700 стаи за близо 5500 гости.

„Горкият капитан и круизната компания, ще трябва да плащат щетите и поправката на круизния кораб“, коментира местна жителка“.

„Не е сложил ръчната спирачка“, шегува се мъж в мрежата.

„Може да се случи на всеки круизен кораб, това са машини. Но най-вече зависи от това как се управляват“, коментира жена.

Семейство живее по круизни кораби, било по-евтино от собствен дом

Говорител на “Royal Caribbean” обясни по случая: „При пристигането във Фалмаут, Ямайка, “Harmony of the Seas” е влязъл в контакт с изнесена част от дока. Няма ранени гости или членове на екипажа и само козметични щети по корпуса на кораба. Пътуването ще продължи според плана“.

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

нсп

нсп 07.06.2022 13:32

Tъп идиотски коментар за т.нар. инцидент.Сега съд за морални щети,дето ги има или дето няма...

матроса

матроса 25.07.2022 7:32

Това население нали живее от туризма.Относно условията на труд:всеки там е доброволно,дори и Капитана.Опит за някаква статия базирана на "чудовищна"катастрофа.Пълна боза.