logo

Вегетариански фестивал на едно от най-посещаваните места в света ще ви хвърли в шок ВИДЕО 18+

Вегетариански фестивал на едно от най-посещаваните места в света ще ви хвърли в шок ВИДЕО 18+

И за секунда не си помисляйте, че става дума за кротко събитие с възможности за опитване на интересна храна без месо

Мнозина са пътували до Тайланд и остров Пукет, но не са толкова много туристите, посещавали ги по време на скандалния вегетариански фестивал.

Той се провежда всяка година в края на септември и началото на октомври, според лунния календар. Освен на Пукет го правят и на Краби и други южни региони на страната.

Динлин - странната европеидна раса в сърцето на Азия

Ако повечето хора асоциират Пукет с плаж, релакс и забавление, то те трябва да са готови да изживеят истински шок в дните на вегетарианския фестивал. И за секунда не си помисляйте, че става дума за кротко събитие с възможности за опитване на интересна храна без месо.

Когато видят какво се случва там, много европейци просто не могат да повярват, че хората наистина правят такива неща. Всичко изглежда сякаш се върти около няколко десетки души, които правят нечовешки изпълнения. Започвате да си мислите, че това е някакъв номер, подобно на илюзионистите.

Но не е така. Всичко е съвсем реално. Но предупреждаваме, следващите кадри наистина не са за хора със слаби сърца.

Въпреки че фестивалът се счита за едно от най-колоритните събития в света, докато върви шествието по улиците има много малко зрители.

Това никак не е случайно. Ако се загледате какво се случва, може да ви прилошее. Със сигурност ще видите не един и двама припаднали туристи.

Историята на фестивала започва през 1825 година, когато непозната болест върлувала на Пукет. Хората измирали като мухи.

Точно тогава там пристигнала актьорска трупа от континентален Китай, която започнала да забавлява работниците от мините. Актьорите също се разболели.

Тогава те си помислили, че са разгневили боговете и, за да умилостивят 9-те кралски божества, започнали да се придържат към вегетарианска диета и да правят определени ритуали. Внезапно хората спрели да се разболяват.

Оттогава всяка година в първите 9 дни на деветия месец от лунния календар се провежда вегетариански фестивал с шествия и церемонии за пречистване от греховете, за привличане на късмета и благоволението на боговете през следващата година.

Фестивалът се провежда на няколко етапа. Уличното шествие е един от тях.

Казват, че на Пукет може да се види най-колоритната версия на ритуала, но и в Краби ще добиете твърде силни впечатления.

Очите на всички са насочени към хората, които пробиват телата си с остри предмети. Те се наричат „масонги“, което в превод означава „Оседлан кон“. Смята се, че в тях са се вселили боговете и те ги пазят от болката и от белези.

Освен мечовете, шишовете и всякакви други остриета, нанизвани по различни части на човешкото тяло, включително езика и лицето, важна част от празника са фойерверките.

Има ритуал, при който се изстрелват фойерверки към един от участниците докато той танцува див танц. Отстрани изглежда сякаш мъжът е прострелван многократно. Всъщност по този начин се показва как в него се вселява дух, след което той е облечен в специални червени дрехи.

Много участници в шествието не са на себе си, изпадат в някакъв вид транс. Твърди се, че те не използват никакви упойващи или наркотични вещества, за да стигнат до това състояние.

Около 100 са племената, които още бягат от всякакъв контакт с цивилизацията

Шестващите са разделени на отделни групи масонги. Можете да си представите гледката на тълпа от хора, които доброволно се нараняват.

Шествието продължава повече от два часа. През това време може да се види много истинска човешка кръв. Червеното рпедобладав навсякъде. На места раздават червени въжена и знамена и ръсят хората с вода. Това е вид благословия.

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай