logo

Внимание! Глоби от 200 до 5000 евро в Гърция за изхвърляне на фас

Внимание! Глоби от 200 до 5000 евро в Гърция за изхвърляне на фас

От Ситуационния център на Министерството на външните работи обявиха важна информация във връзка с предстоящите пътувания на български граждани до южната ни съседка

Изхвърлянето на фасове в околната среда в Гърция е абсолютно забранено, тъй като може да предизвика пожар, напомнят от Ситуационния център на Министерството на външните работи във връзка с предстоящите пътувания на български граждани до южната ни съседка.

Основната глоба за това нарушение е 200 евро, но Наредбата за противопожарната охрана предвижда ескалиращи глоби в зависимост от зоната, в която се извършва нарушението или ако то се извършва системно. В последните случаи глобата може да достигне до 5000 евро.

Балкански град въведе строго правило със солена глоба за туристите

Тютюнопушенето по време на шофиране не е тотално забранено в Гърция, но в редица случаи, поради риск от злополуки и други съображения, то се наказва от закона с големи глоби, напомнят от МВнР.

В присъствието на дете под 12-годишна възраст тютюнопушенето по време на шофиране в Гърция е абсолютно забранено. Съгласно Закона против тютюнопушенето, пушенето и консумацията на тютюневи изделия са напълно забранени във всички автомобили, частни или обществени, когато в тях пътуват непълнолетни лица на възраст под 12 години.

„Уважавайте нашия град“: Италианците наложиха глоба от 450 евро на турист, който яде на исторически паметник

Глобата за тютюнопушене в присъствието на дете под 12-годишна възраст в частен автомобил е 1500 евро, а в обществен – 3000 евро, като едновременно с това се отнема и свидетелството за управление на моторно превозно средство за срок от един месец. Шофьорската книжка се отнема и когато нарушението е извършено от друг пълнолетен пътник в автомобила.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ 14.04.2023 19:04

ЗЛЕМИЕ хора СТАМАТ пакмие ОТЗАТ

така си е

така си е 17.04.2023 6:39

Прекрасно,нашенецът да си прави добре сметката.Хвърляй фасове и мърси,ама само в България.В нея всичко лошо е разрешено!

Пълна глупост

Пълна глупост 18.04.2023 2:48

навсякъде съм си хвърлял фасовете в Гърция и пак ще го правя! Тази статия е за балъци!

???

??? 28.05.2023 11:04

Браво,който хвърли фас трябва и да му резнат пръстите +глобата!