logo

Всички обичат Египет, но знаете ли какво трябва да носите там? Безценни съвети на няколко български туристи

Всички обичат Египет, но знаете ли какво трябва да носите там? Безценни съвети на няколко български туристи

Представете си Египет, Хургада, пирамидите, пътешествието, за което се готвите от месеци. И все пак нещо може да помрачи преживяванията ви. 

Няколко българи описват какво може да ви е полезно, ако сте решили да пътувате именно в тази дестинация. 

На първо място е нещо, което сигурно ще ви хрумне, но все пак - носете си долари. Не много, но такива по един долар. "Бихте се учудили, никой не ни каза, но точно тези еднодоларови банкноти се оказа най-ценното, навсякъде ни ги искаха", разказва българин, преживял екскурзия в Египет.

Мароко така, както никога няма да го видите! Българка описва ужаса от преживяното там

Ето и какво още съветват български туристи, пътували до Египет и Хургада, едно от най-посещаваните места. Например - как да си обмените парите или къде да отидете:

- Аз бях в скъп хотел и останах много доволна от обслужването.Имайте във вас банкноти по 1 $ за бакшиш след почистване на стаята и за бакшиши.Всички говорят прекрасен руски.

- Ние бяхме с организирана екскурзия и нямахме много свободно време, разбирай за харчене на пари. Набавете си много банкноти по 1 долар, там бакшишите са само докато те погледнат. Горещо препоръчвам гмуркане по рифовете около Райския остров, невероятно изживяване.

Искате да пътувате до Фиджи? Тогава прочетете за патилата на един българин там, преживяванията му са ужасни

- Здравей, това за дребните пари е много важно! Бях в Хургада през април. Персоналът на хотелите е свикнал да си иска бакшиш. Също така е добре да си имаш дребни и когато си купуваш нещо. Нямат цени, пазариш се здраво. Един долар за тях е се равнява на 22 египетски лири. Доста си е за там. Иначе местните си заслужават паричките. Стараят се на да угодят на туристите. Знаят английски, руски, даже и немски в хотелите. Извън хотелския комплекс след 20 часа, ако е една жена, или две - не е много препоръчително да се ходи на такива места. Най-важното, обаче, за там, е да се подготвите за много забавления. Ще усетите арабския темперамент и дух. Разбират си хората от това!"/pochivka.blitz.bg

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

боц боц

боц боц 18.05.2021 9:50

да не се качващ на камила започват да искат още долари и камилата не кляка да слезеш пълна цигания и мръсотия в кайро и хургада същото ама то си е курорт за бедни български и руски туристи и храната е по кофти от турция а германците ходят в шарм ел шейх