logo

Всички гледат с пренебрежение тези работници, но сега техните думи ще спасят пътуването ви ВИДЕО

Всички гледат с пренебрежение тези работници, но сега техните думи ще спасят пътуването ви ВИДЕО

Освен на пилоти, браншът в момента страда сериозно и от липсата на точно такива служители, а това е много лошо за туристите

Въдушният транспорт е в невиждана криза от няколко седмици насам. По летищата се вият огромни опашки, полети се отменят, пътници са поставени пред екстремни ситуации и често бизнес пътуването или почиквата им отиват по дяволите.

В pochivka.blitz.bg вече ви разказахме подробно за причините за този ужас и когато се очаква кризата да отмине. За съжаление, това едва ли ще е скоро.

Поради липсата на персонал, стачки на служителите и резкия скок на броя на пътуващите през летния сезон (след 2-годишна пандемия) летищата по света са се превърнали в места за кошмарни сцени.

Освен безкрайните опашки и блъсканици в чакалните, една от най-често срещаните гледки са планините от куфари на пътниците, които няма кой да обработи. Купчините багаж често се нахвърлят на определено място без ред и обозначения, а това означава само едно – че пътуващите могат да не получат вещите си със седмици.

Преди дни мрежата беше шокирана от кадри, направени на летище „Хийтроу“, на които се виждаше как пилот се беше заел да товари куфарите на пътниците.

Оказва се, че професията на товарач на багаж на летищата е ключова. Освен на пилоти, браншът в момента страда сериозно и от липсата на точно такива служители.

Един опитен товарач на куфари споделя своите ключови съвети, които ще ви улеснят страшно много докато пътувате със самолет точно в това кризисно лято.

Работникът, който има опит в тази професия повече от 10 години, казва пред “The Times”, че хаосът в момента е най-лошият, който е виждал. Според него, обаче, тези пет прости правила ще направят нещата много по-лесни.

Ръчен багаж

Товарачът съветва пътуващите да носят само ръчен багаж. Това означава, че се елиминира възможността багажът им да бъде изгубен. Освен това се избягва и навалицата и напрежението около лентата за куфарите.

Опаковане на багажа

Ако не можете да избегнете чекирания багаж, тогоава обърнете внимание на това как го опаковате. Ако пътувате със семейство или приятели, сложете дрехи за всеки човек от гупата във всеки куфар, в случай, че някой се изгуби. Така няма да ви се наложи да носите само един комплект дрехи през цялото време.

Снимки

Много добра идея е пътуващите това лято да снимат куфара си, за да бъде разпознат по-лесно от летищните служители. В момента куфарите се хвърлят на купчини на мястото за поискване и много хора се затрудняват да си открият нещата.

С този съвет служителите ще могат да ви помогнат, ако не виждате куфара си. Хубаво е пътуващите да снимат съдържанието на куфарите си, ако ще предявяват претенции към застрахователи.

Идентификация

Повечето пътуващи слагат етикети с имената и контактите си на куфарите си. Според товарача на куфари, обаче, трябва да вземете по-драстични мерки. Според него трябва да напишете името и телефона си перманентен маркер на чантите си, в случай че етикетите паднат.

Стюардеса разкри как да ни настанят в първа класа без доплащане

Колелца

Работникът посочва, че ако искате да направите живота на неговите колеги по-лесен, трябва да си купите куфар с четири колелца. Ако си вземете куфар с четири колелца, а не с две, товарачът може лесно да ги плъзне от товарното отделение в самолета.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай