Много хотелиери у нас се отказват от системата "ол инклузив" заради поскъпването на хранителните продукти. Тази нова тенденция коментира Павлин Косев, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация в морската столица.
В новите пакети, които предлагат местата за настаняване, към нощувката са включени само закуска и вечеря, посочи той.
Секс хотел в Мексико предлага "горещ" пакет за разведени гости
Много от хотелиерите споделят, че резултатите тази година не са постигнали техните очаквания, а основен фактор са увеличените разходи заради инфлацията, смята Косев. "Това, че клиентите търсят основно ол инклузив е фактор доста да поскъпне, защото храните и напитките са доста поскъпнали", обясни той.
"И аз имам информация, че следващата година доста хотели ще минат на варианта полупансион - закуска и вечеря. Тенденцията е д се олекоти това, защото в обедните часове доста хора ходят на плаж, екскурзии. Целта е хората на обяд да могат да избират", посочи той.
"Смятам, че сезонът не беше лош. Сега живеем във форсмажорни времена и пред бранша изникват различни предизвикателства", каза още той пред БНР Радио Варна.
Как служителите на хотела си отмъщават на грубите гости
Според него успешни ще са тези хотелиери, които бързо успеят да се адаптират и да намерят правилните решения.