logo

Задължително ВИДЕО! Ето така ще ви ошушкат крадците докато се маете напред-назад с куфарите по летищата

Задължително ВИДЕО! Ето така ще ви ошушкат крадците докато се маете напред-назад с куфарите по летищата

Почивката на туристи беше съсипана само минути след кацането им във Великобритания от дръзки крадци. Те ги атакували още на летище „Хийтроу“ в Лондон малко след пристигането, съобщава „Дейли Мейл“.

Полицията разпространи кадри от нападението, надявайки се така да предупреди пътешествениците да бъдат по-внимателни в бъдеще. Клипът е от камерата на магазин за телефони на „Хийтроу“.

На него се вижда как разсеяни пътници с много багаж са обрани от ловки крадци. Те успяват да им отклонят вниманието и задигат пари, бижута и паспорти, а след това се измъкват с кола, която ги чака отвън.

Опасно за живота! 9 места по света, където е по-добре да не ви хванат да се целувате

54-годишният Даниел Кенеди и 45-годишната Денис Блекбърн успяват хитро да изиграят жертвите си, които току-що са кацнали от Гана. Вижда се как двамата заговорничат и буквално им се смеят, след което пристъпват към действие. Когато жертвите им се обръщат с гръб към количката с багажа, двойката прилага плана си.

Мелания Тръмп направо е влюбена в тази пола, която ще е хитът на 2019-а, а Кейт Мидълтън не сваля... (СНИМКИ)

Блекбърн се движи из помещението и застава до една от набелязаните цели, за да блокира погледа му към багажа. В същото време Кенеди държи якето си, уж за да го облече, минава бързо покрай количката, грабва ръчната чанта, покрива я с якето и се изнася светкавично. След това двамата крадци излизат от магазина с ценностите, сред които има пари в брой и скъп часовник.

Трикът с билетите, който авиокомпаниите мразят

Благодарение на камерите полицията успява да ги залови за 48 часа. Оказало се, че 19-годишният син на двойката ги чакал на паркинга на летището, за да ги измъкне с колата си. Тримата са признали винати си и са осъдени да лежат в затвора.

„Полицията на Лондон е решена да опази хората, летящи към и от Великобритания от такива опортюнисти като Блекбърн и Кенеди. Тези кадри ни напомнят винаги да наглеждаме багажа си и да го държим, защото само за един миг може да изчезне. Лесно е да бъдете разсеяни на летището, тъй като често мислите ви са насочени другаде, а багажът е неудобен за разнасяне, но ползата от това да си пазите чантите далеч надминават стреса и неудобството, когато те бъдат откраднати“, заявяват от „Скотланд Ярд“.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай