logo

Защо е най-добре да седите до илюминатора в самолет

Защо е най-добре да седите до илюминатора в самолет

Така има най-малка опасност да прихванете някаква зараза

Тези пътници, които седят близо до илюминаторите в самолет, са много по-малко изложени на риск от заразяване с респираторни инфекции по време на грип и настинки. Такива изводи са направени в Американския университет в Еорми.

Живот на 5 квадратни метра в богатото Токио

Учените решиха, че човек, седнал до прозореца, има много по-малко контакт с пътниците, което означава, че рискът от заразяване от други пътници е намален.

Така, средно, пътникът на пътеката за един полет има 64 близки контакта със спътници, седналите в средата на своя ред - 58, а късметлията "до прозореца" - само 12 контакта.

Експертите отбелязаха, че е възможно да се предпазите от зарази още повече, ако по време на полета не станете от мястото си.

Вижте най-новото парче суша в Европа - удивително е СНИМКИ

Средно рискът да хванете грип или настинка по време на полет е 3%, но ако пасажерът седи на разстояние два стола от вас - вече е 80%.

За профилактика се препоръчва на пътниците да мият ръцете си със сапун или дезинфектанти. В идеалния случай обработете околните повърхности със салфетки и не докосвайте носа, устата и очите с ръце.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай