logo

Защо дубайките ходят в черни дрехи в жегата

Защо дубайките ходят в черни дрехи в жегата

От незапомнени времена сред арабите жената се счита за сянка на мъжа

Сигурно всеки турист, който пристига в Дубай на почивка, се чуди защо местните арабски жени носят черни дрехи в ней-голямата жега докато мъжете се разхождат наоколо в дълги бели дрехи от лека материя.

Отговор на този въпрос дава блогърката Алия в профила си в TikTok. Тя се е преместила да живее в Дубай преди 7 години, омъжила се е за арабин и сега споделя детайли от живота в тази мюсюлманска страна.

Преди и сега – как се обличат жените в Истанбул

От незапомнени времена сред арабите жената се счита за сянка на мъжа, затова тя трябва да има много скромен вид, да изглежда незабележима.

Черният цвят в традиционното облекло помага да се прикрият очеранията на женската фигура. Европейците се шокират от това, но за жителките на Дубай се счита просто за недопустимо да привличат погледите на мъжете и да предизвикват интереса им.

И макар тези неща в източните традиции да не са неизвестни, има един факт, който предизвиква объркване. През лятото в Дубай термометрите направо се чупят, а е известно, че черното привлича слънчевите лъжи. Не обрича ли това на страдание арабските жени?

На пръв поглед наистина изглежда, че в такива дълги срехи с цвета на нощта човек ще припадне от жега. В действителност, обаче, това изобщо не е така.

Как изглеждат арабките, когато им позволят да свалят хиджаба си

В традиционните женски дрехи изобщо не е топло, защото те се шият от висококачествена коприна, която е приятна за тялото и създава усещане за прохлада.

 

@aliya.dubai

А вы знали что?В Дубае мужчины носят длинное платье белого цвета

♬ оригинальный звук - Алия | Дубай

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай