Защо пилотът и вторият пилот в самолета ядат различна храна

Защо пилотът и вторият пилот в самолета ядат различна храна

Тази практика не е задължителна от Федералната авиационна администрация, но повечето авиокомпании имат свои собствени правила за това

Безопасността на пътниците на самолета зависи от безупречения контролиран полет.

Така че, когато пилотите на търговски авиолинии се появят на работа, те имат много различни правила от останалите. Например, пилотите могат да поискат от компанията да не споделят пилотската кабина с определени хора.

Има още едно правило, което не позволява на пилотите и вторите пилоти да ядат една и съща храна докато работят.

Пилот направи неочаквана маневра, за да зарадва пътниците в самолета

Въпреки че правилото може да изглежда нелепо, всъщност зад него се крие много добро мислене. Ако например нещо се обърка с едно хранене (хранително отравяне), другият пилот няма да бъде засегнат и може да поеме управлението.

Тази практика не е задължителна от Федералната авиационна администрация, но повечето авиокомпании имат свои собствени правила за това. Пилотите обикновено се насърчават да избягват храни като сурова риба преди и по време на полет.

Хранителното отравяне в самолетите е рядко, не се случва често. През 1982 г. лош пудинг от тапиока извади от строя 10 членове на екипажа – включително пилот, втори пилот и борден инженер – по време на полет от Бостън до Лисабон. Пилотът успя да обърне самолета и да кацне в Бостън без повече инциденти.

Стюардеса се щракна по чорапи от пилотската кабина и мрежата полудя СНИМКА

Според данни от 2010 г. най-малко двама пилоти в Обединеното кралство са получили хранително отравяне, докато са били в пилотската кабина същата година, въпреки че причината за хранителното отравяне може да е нещо, изядено преди излитане.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай