logo

Пилот направи неочаквана маневра, за да зарадва пътниците в самолета

Пилот направи неочаквана маневра, за да зарадва пътниците в самолета

Британецът Адам Гроувс разказа, че невероятната гледка се оказала върха на сладоледа на четиридневното му пътуване, по време на което той се сгодил

Пилот на EasyJet завъртя пътнически самолет на 360 градуса, за да даде възможност на пътниците да се насладят на изумителното северно сияние. 

Самолетът на авиокомпанията е пътувал от Исландия към Манчестър, когато светлините на Аврора Бореалис осветили небето над Великобритания – нещо, което се случва много рядко.

Дъщеря на пилот разкри привилегиите от професията на баща й

Британецът Адам Гроувс разказа, че невероятната гледка се оказала върха на сладоледа на четиридневното му пътуване, по време на което той се сгодил, съобщава Би Би Си.

Това се случва във втората поредна нощ, когато Северното сияние беше забелязано над Великобритания. Не е необичайно то да се наблюдава над Шотландия, но този път се появи много по на юг на Острова, включително и над Уелс.

Адам Гроувс разказа, че той и годеницата му Джасмин пътували ръка за ръка в самолета на път за вкъщи от Рейкявик. По думите му, не биха имали възможността да се порадват на Северното сияние, ако не е бил много милият жест на пилота.

Двойката прекарала четиридневната си ваканция в Исландия, опитвайки се да зърнат Аурора Бореалис, но нямали успех.

„Излетяхме и на половината на пътя пилотът изключи всички светлини и гледката можеше да се види от левия прозорец. Но ние седяхме от дясната страна и след няколко минути пилотът се завъртя и направи 360-градусово завъртане, за да могат всички да видят“, разказа Гроувс.

Преживяването направило цялото пътуване на двойката още по-специално, след като Джасмин приела предложението на брак на Адам, направено на красиво място в южната част на Исландия.

Говорител на EasyJet коментира случилото се: „Доволни сме, че капитанът е успял да извърши контролирана маневра, за да позволи на пътниците да видят невероятната картина от въздуха на една от най-страхотните природни гледки. Нашият екипаж винаги прави и невъзможното за нашия клиенти и сме щастливи, че можем да споделим тази специална гледка с тях“.

За първи път и за българи: Вижте красотата на Северното сияние от въздуха

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай