logo

За първи път и за българи: Вижте красотата на Северното сияние от въздуха

За първи път и за българи: Вижте красотата на Северното сияние от въздуха

Уникална възможност за панорамен полет през феномена тази есен

Северното сияние е един от най-красивите феномени, които можем да видим на Земята. Факт! Причудливите разноцветни небесни светлини определено са нещо, което си заслужава да изминеш хиляди километри, дори и само за една нощ.

А какво ще кажете да се насладите на тази феерия от цветове от илюминатора на специално избран самолет?! И всичко това, докато похапвате от звездно меню и слушате любопитни детайли за явлението?!

Полет Северно сияние

Трябва да признаем, че идеята не е никак лоша! Освен това е по-достъпна от всякога благодарение на родна туристическа агенция, която предлага за първи път подобна услуга у нас.

Късметлиите, качили се на борда, не просто ще видят Сиянието, а ще имат възможността да заснемат невероятни кадри на 11 хил. метра височина. И за да е съвсем пълно преживяването, ценителите на неповторимите приключения ще бъдат съпровождани от специален небесен водач – експерт с дългогодишен научен и практически опит в изследването на небесни явления.

Стюардеса посочи най-нехигиеничните действия на борда на самолета
 

Кога ще се състои звездният полет Северно сияние?

Очаква се полетът да се осъществи тази есен, но точната дата към момента е мистерия. Ясно е само, че ще бъде в периода 9-27 ноември. Предстои да бъде обявена седмица преди самото заминаване. С помощта на експерт ще бъде определено кога се очаква Северното сияние да е с най-силен интензитет.

Как ще бъде организиран Полет Северно сияние?

Звездните пътешественици ще тръгнат следобед в 18:00 часа на избраната дата. Полетът е планиран така, че да бъде във въздушното пространство над Фарьорските острови в Северния Атлантик около 22:00 ч. местно време, когато сиянието достига своя интензитет. Предвижда се кратка спирка на летището в Тромьо, Норвегия, където пътниците да видят Северното сияние и от земята. „Черешката на тортата“ обаче ще е панорамният полет през явлението, докато небесният водач разказва интересна информация за същността на феномена, причините за появата му, различните цветове и други интригуващи детайли.

Какво ще получат пътниците по време на Полет Северно сияние?

Панорамен полет за наблюдение на Северното сияние;

Стоп в Тромсьо;

Възможност за заснемане на незабравими кадри;

Наблюдение на Северното сияние от въздуха;

Наблюдение на феномена от земята;

Професионални водачи от България;

Специален кетъринг на борда на самолета.

Известният ас Марио Бакалов разказа за своите приключения по света

Колко струва и какво включва цената на Полет Северно сияние?

Ако сте сред ентусиастите, които искат да се включат в това приключение, ще трябва да си приготвите 1200 лв. Толкова е цената на билет за седалка пътека за звездния полет. В случай че държите на максималния комфорт и непременно искате през цялото време да сте на един прозорец разстояние от Северното сияние, ще се наложи да осигурите по-висока сума – 1495 лв. Истината обаче е, че преживяването си заслужава.

А ето и какво включва цената на Полет Северно сияние:

Самолетен билет ЗВЕЗДЕН ПОЛЕТ Aurora Borealis СЕВЕРНО СИЯНИЕ;

Летищни такси;

Хранене на борда - два пъти; безалкохолни напитки, чай, кафе, вода;

Почистване на прозорците преди отпътуване;

Ръчен багаж по 1 брой до 10 кг с размери 55х40х23 см;

Информационни материали за Северното сияние;

Медицинска застраховка за 10 000 евро;

Професионална беседа по време на полета.

Пътници се биха в самолет заради наклонена седалка ВИДЕО
 

Какво не включва цената на Полет Северно сияние?

Разбира се, разходите от личен характер няма как да са включени в офертата. Също така ваша грижа е и транспортът ви до летище София. И още нещо, което в днешните Covid времена е много важно – застраховка „Отмяна на пътуване“ с включен риск от „новата“ болест.

Какво всъщност представлява Северното сияние?

„Полярните сияния са природни естествени феномени, при които се наблюдава сияние във високата земна атмосфера. Най-често се виждат от места с географска ширина около или отвъд Северния или Южен полярен кръг. Образуват се при взаимодействието на слънчевия вятър със земната атмосфера на височина 90 - 130 км.

Съществуват обаче множество легенди и митове за причината за това спиращо дъха явление. Викингите, например, вярвали, че цветните светлини са воини, които препускат с конете си през небето. Ескимосите пък смятали, че добри духове ги палят, за да осветят пътя на мъртвите към отвъдното“, разказват на сайта на туристическата агенция, чиято идея е Полет Северно сияние.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай