logo

5 цветни града, които трябва да посетите поне веднъж в живота си

5 цветни града, които трябва да посетите поне веднъж в живота си

Тези в Италия, разбира се, преобладават

Един поглед към колоритността на живописните градове от списъка ще бъде достатъчен, за да промени мислите ви в положителни, да ви отдалечи от зимното сиво и да накара лицето ви да се усмихне.

Бурано, Италия

Това е остров във венецианската лагуна, до който се стига за 40 минути с кола от площад Свети Марко. Това е красиво място, където нито една къща не е останала без цветна фасада.

Венеция имаше доста проблеми с круизите миналата година, но в крайна сметка ги забрани, а тази година ще бъде въведена такса при влизане в града, за да се намали броят на еднодневните туристи. Както и да е, Бурано винаги е добра идея, а освен това ще се измъкнете от венецианските задръствания и ще надникнете в много от местните цветове.

11 неща за страната, в която ако транспортът закъснее връщат част от парите, жителите нямат Wi-Fi вкъщи...

Панама Сити, Панама

Модерен, стар, цветен – този град може да бъде описан като смесица от много неща. Освен това Панама не е толкова претъпкана с туристи и има какво да се прави.

Мелбърн, Австралия

Симпатичен хърватски остров прилича на гигантски пръстов отпечатък в морето

Въпреки че пандемичните мерки са все още строги, вярваме, че цялата история с пандемията през 2022 г. най-накрая ще приключи. Ако решите да пътувате до Мелбърн, вие не само ще можете да изживеете много неща в града, но и ще можете да посетите чудесния нов резерват за диви животни "Wild Life Wonders".

Прочида, Италия

Този прекрасен островен град е на 40 минути от Неапол. Освен това през 2022 г. е обявен за италианска столица на културата, което му придава допълнително значение.

Копенхаген, Дания

Градът, който от години е обявен за едно от най-щастливите места за живеене на планетата, е не само весел и цветен, но и зелен, устойчив, пълен с изкуство и интересни неща за посещение.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай