logo

5 курорта в Турция с невероятно красива природа

5 курорта в Турция с невероятно красива природа

Сред тях са Кемер, Бодрум, Фетхие

Най-често туристите знаят за турските курорти само, че има плажове и хотели ол инклузив. Това обаче е далеч от всичко, което тази страна може да предложи. Понякога си струва за кратко да прекъснете мързеливата си ваканция близо до басейна и да видите местната околност. Какви курорти в Турция могат да ви зарадват с невероятно красива природа?


Кемер

В околностите на Кемер ще откриете не само невероятна комбинация от планини и реки, горски участъци и морския бряг, но и великолепни гледки. Ако отидете на разходка из боровата гора или портокалова алея, тогава ще срещнете друга приятна изненада - неописуем аромат. Природата на Кемер е разнообразна. Има огнена планина и уютни морски заливи. Можете да посетите древните руини на град Олимпос.

Как възпитават децата си в Африка

Бодрум

Един от най-ярките курорти в Турция е Бодрум. Тук няма да имате време да скучаете. През деня много туристи ходят на екскурзии или плажове, а нощта прекарват в многобройни клубове и барове. Недалеч от съвременните сгради можете да видите останките на древни цивилизации. Мандаринови горички също растат тук. А любителите на гмуркането могат да се насладят на прекрасните коралови рифове.


Фетхие

Този курорт привлича туристите с девствената си красота. Тук са най-чистите води, и величествени планински склонове, и мистериозни изумрудени гори. Фетхие е удобно разположен на брега на Егейско море. Курортната зона е заобиколена от кедрови и борови гори. Недалеч от него има още едно прекрасно място - заливът Олудениз. Природата там впечатлява с красотата си дори и най-изтънчените и най-опитни пътешественици.

Най-тясната страна в света

Мармарис

Много европейци предпочитат да се отпуснат в Мармарис. Климатът тук е просто перфектен. Дори в пика на туристическия поток няма непоносима жега. Курортът е разположен в доста затворен и живописен залив. Това се отразява в морските вълни. Тук те са спокойни и ведри. Ако желаете, можете да отидете на конна езда и да оцените красотата на водопада Джамиавлъ.


Памуккале

Ако искате да плувате в термални извори, тогава трябва да планирате пътуване до Памуккале. Това е доста необичайно място. Жителите на Турция го наричат "замъкът от памук". Всъщност изглежда, сякаш много пухкави памучни чаши образуват този необичаен снежнобял замък. В близост има и други атракции и природни загадки.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

victor

victor 08.05.2020 18:59

Kade v Pamukale shte pluvat be MUPPETS ?????????? dage ako biahte proverili v google maps MOGE BI niamashe da pishete podobni BULLSHITS !!!!!!!!!

Емо

Емо 11.05.2020 10:59

Има на басейна който се плаща допълнително, и наистина е страхотен.