logo

Авиокомпания пусна гей полет – на борда ще е истинска лудница, а самолета ще го карат... (ВИДЕО)

Авиокомпания пусна гей полет – на борда ще е истинска лудница, а самолета ще го карат... (ВИДЕО)

Авиокомпанията „Върджин Атлантик“ пусна в продажба билети за необичаен полет, наречен „Прайд полет“. Той е насочен към хората с нетрадиционна сексуална ориентация и се организира за специален повод.

Рейсът ще се осъществи само веднъж – от лондонското летище „Хийтроу“ до „Ню Арк“ в Ню Йорк на 28 юни 2019 година. Датата не е избрана никак случайно. Тогава ще се проведе Световен прайд, който да обележи 50-тата годишнина от размириците в Стоунуол, считани за начало на гей парадите по света, съобщава „Гардиън“.

Телевизионна звезда ще забавлява пасажерите по време на тяхното пътуване – Тайтъс Бърджес от „Нетфликс“. Целият екипаж – пилоти и стюардеси, ще бъде съставен от гейове, лесбийки, транссексуални и драг кралици.

Бърджес, който участва в хитово телевизионно шоу и играе на „Бродуей“, ще забавлява специалните пътници. Ще му помага бордови диджей, а в салона ще се разиграва драг бинго, надпяване с песните на Джуди Гарланд, живи изпълнения и импровизирани бързи срещи между седалките.

Цената на икономичните билети започва от 380 паунда, а пакет за полета и три нощувки – от 699 паунда. Датите за връщане са гъвкави.

„Ние не сме от типа компании, които отбелязвт подобни събития половинчато. Ще отбиваме на всички спирки“, изрази се образно Марк Андерсън, изпълнителен вицепрезидент на „Върджин Атлантик“ и водач на ЛГБТ в световен мащаб за „Върджин Груп“. Компанията е известна с отдадеността на социални каузи и отделя особено внимание на разнообразието от различни сексуални ориентации.

Световният прайд в Ню Йорк, който ще отбележи 50-тата годишнина от събитията в Стоунуол, ще се състои от повече от 50 отделни събития, сред които шествия, партита, разговори, пърформънси, филми и други през целия юни 2019 година. Кулминацията ще е прайд маршът на 30 юни.

 

 

Коментирай