logo

Блогър пътува сам в истински летящ дворец и не намери думи да опише лукса и разкоша ВИДЕО

Блогър пътува сам в истински летящ дворец и не намери думи да опише лукса и разкоша ВИДЕО

Боингът е бил собственост на катарското кралско семейство

Забравете за предложенията на големите авиокомпании за специални кабини в самолетите, където избрани пътници могат да си позволят лукс, какъвто простолюдието не може и да сънува.

Оказа се, че най-разточителният и приятен начин да стигнете от точна А до точка Б е на борда на частен самолет. По-точно, на борда на специален Боинг 747, струващ 200 млн. долара, съобщава „Дейли Мейл“.

Авиационният блогътр Сам Чуи беше поканен да бъде единственият пътник на самолета, който преди е бил собственост на катарското кралско семейство. Чуи описва пътуването като „най-страхотния полет за 2019 година“.

Историческо! Завърши най-дългият директен пътнически полет в света

И нищо чудно, защото джетът, създаден за държавен глава, е неописуемо луксозен и с екстри, невиждани на никой друг самолет. Сред най-атрактивните му екстри са голяма спалня с две легла и баня, конферентна зала с централно място, напомнящо на трон.

Чуи се качил на самолета в Хамилтън, Канада, където той стоял в хангар, и летял за Марана, Аризона, в продължение на четири часа, където машината трябвало да премине проверка на изправността.

Блогърът разазва за преживяното в YouTube.

Той показва как в спалнята леглото се накланя с натискане на бутон, а телевизорът се показва от бюро.

Банята е супер луксозна, с позлатени елементи. Позлата има и в конферентната зала със супер удобния „трон“.

До нея има офис с душ кабина.

Това са най-луксозните влакове в света

В две от секциите за седене има гигантски комфортни кресла, вероятно ползвани от най-важните членове на свитата на кралското семейство. На борда има и много натруфена конферентна зала/трапезария, а „икономичните“ седалки са в задната част на самолета. Те били заемани от слуги и журналисти.

По думите на Чуи цялото преживяване, при което той имал възможност да разгледа всеки ъгъл на самолета, било „като мечта“. Въпреки че докато той пътувал на борда, нямало екипаж и трябвало сам да си сервира напитки и сандвичи.

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай