logo

Чинкуе Тере: Красиви плажове и спокоен живот

Чинкуе Тере: Красиви плажове и спокоен живот

Тук е най-западната точка на Европа

Община Синтра, недалеч от Лисабон, предлага няколко красиви места за пикник извън столицата, където можете да се насладите на залеза и незабравимата гледка към океана...

Ако пътят до Лисабон ви отведе, едно от местата за еднодневна екскурзия определено е Синтра, която лорд Байрон описва като „великолепна райска градина“. Дворци, музеи, мавзолеи, кметства и други сгради в очарователния град съставляват пъзел с изключителна красота.

Синтра се намира в едноименната община, а освен тов и градът има още какво да предложи.

Недалеч от Синтра се намира Кабо да Рока, най-западната точка на Европа и място, където свършва сушата и започва морето. Ако желаете, тук можете да получите и сертификат, потвърждаващ, че сте посетили мястото. Малко по-малко популярен, но си струва да посетите, ако имате достатъчно време, е крайбрежният град Азениас дю Мар.

„Най-грозният град“ в Европа се превърна в атракция, която туристите искат да разгледат

Морският град е заобиколен от няколко красиви плажа, а някои от най-популярните са Praya da Aguda, Praya das Masas и Praia do Magoito, които се посещават основно от местни жители и сърфисти. В близост до Praia das Masas можете да видите и праисторически паметник, състоящ се от изкуствена пещера и куполни гробници. Azenias du Mar мнозина могат да си представят като част от италианския Cinque Terre, само с малко по-малко цвят.

Azenjas du Mar е крайбрежно място с характерни средиземноморски къщи, които се спускат към океана. Към средата на 20-ти век този град се превръща в любим курорт на богати семейства от Лисабон и Синтра, които правят ваканционни къщи от бивши рибарски домове.

В допълнение към невероятната гледка от върха на скалите, ресторантите с изглед към океана предлагат всякакви специалитети. Добре е да знаете, че в Azenias du Mar вятърът духа често и басейнът с морска вода е много студен през по-голямата част от годината, така че е идеален за горещите дни, когато искате да се разхладите.

5 изненадващи факта за живота в Катар

Мнозина казват, че Azenias du Mar е най-красив по залез слънце, когато можете да очаквате истинско шоу от цветове – най-добре с чаша добро местно вино в ръка.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Голяма грешка

Голяма грешка 05.06.2022 15:41

Чинкуе тере е на Лигурийската Ривиера, Италия.