logo

Чудесна новина от единствения обитаем остров в България

Чудесна новина от единствения обитаем остров в България

Активният летен туристически сезон вероятно ще бъде открит към средата на месец май

От 16 април, Лазаровден, тръгват круизите до остров "Света Анастасия". Тогава са планирани първите курсове на общинския кораб "Бургус", каза пред БТА Радовеста Стюърт, директор на Общинското предприятие "Туризъм" в Община Бургас.

Тя уточни, че ще бъдат извършвани по два круиза дневно за начало, с предварителни записвания. Корабът ще тръгва от Магазия 1 на Морска гара от 10:00 и от 13:30 часа.

Билетите за възрастни ще са 16 лева в двете посоки, по-малко ще плащат учащи и пенсионери. За тях цената е 12 лева. Деца до 3 години и хора с увреждания ще пътуват безплатно. За групови пътувания са предвидени отстъпки.

Единственият остров, от който закъсалите туристи не бързат да си тръгват, е Света Анастасия СНИМКИ

"Засега сме предвидили два курса, ако има повече желаещи, сме готови да пуснем и трети, от 15:00 часа. Към момента доста са записванията за 17 април", уточни Стюърт.

Престоят на острова е два часа. Там туристите могат да разгледат интерактивния музей, да запалят свещичка в стария храм и да опитат някое от рибните изкушения в ресторанта. От месец май разходки до острова ще извършва общинският катамаран "Анастасия".

"Активният летен туристически сезон вероятно ще бъде открит към средата на месец май. Обичайно по това време в района на Бургас пристигат първите туристи.

През миналата година островът "Света Анастасия" е бил посетен от повече от 20 000 туристи, повече от които българи", каза Радовеста Стюърт и добави, че миналогодишният сезон е бил много добър, не само откъм брой посетители, но и откъм генериран приход.

Тази година на острова ще има богата програма, различни музикални и културни събития. От май месец ще започнат туристическите пътувания и до другата атракция близо до Бургас - рибарското селище "Ченгене скеле". Там за Великденските празници е предвидена програма с фолклорни изпълнения, демонстрации, уъркшопове за по-малките. 

8 удивителни факта за Черно море

Света Анастасия е разположен в Бургаския залив - най-големият на българското черноморско крайбрежие. Това е единственият обитаем остров в България. Появил се е след изригването на вулкан.

Коментирай

Стефан Стефанов Crewit Русе

Стефан Стефанов Crewit Русе 12.04.2022 13:32

Защо му викат педерастко сборище на този остров?

Артист

Артист 12.04.2022 21:43

На остров Белене постоянно живеят над 1000 човека. В затвора. То и Света Анастасия е бил затвор. Нашенски вариант на Алкатрас.

Нормален

Нормален 13.04.2022 15:27

Ми щото там ходят и такива амбриажи като тебе.