logo

Добре дошли в града без автомобили - новото бъдеще за свят, в който всичко е на една ръка разстояние

Добре дошли в града без автомобили - новото бъдеще за свят, в който всичко е на една ръка разстояние

Всичко в него е на десет минути пеша

Миниатюрният мегаполис с широки улици и природа на прага ще предлага паркове, хотел, кино, библиотека, включително различни възможности за спорт, както и уелнес център.

Представете си, че живеете в град, където всичко, от което имате нужда, е тук. Кафенета, фитнес зали, кина, библиотеки и много други - всичко е на една ръка разстояние и никога няма да отделите повече от 10 минути, за да стигнете до изброените места. И да, нямаме предвид да шофираме 10 минути, а пеша.

Най-странните забрани за дрехи, заради които ще ви вкарат в ареста

Наречен "Проект H1", таза населено място ще се появи в близко бъдеще близо до Сеул. Още по-важно е, че се грижи за околната среда, така че градът ще бъде напълно без автомобили, защото всъщност нямате нужда от кола, за да придвижвате там.

Ще има и детска градина, така че родителите няма да се притесняват, а също неизбежният търговски център, но и достатъчно място за провеждане на различни събития, както и образователни и културни дейности.

Абсолютно всеки апартамент в този град ще има собствена тераса, а жителите ще бъдат насърчавани да засаждат различни билки там. Сградите като цяло ще имат повече общо пространство, като най-интересното от тях ще бъде общата покривна тераса.

Изграждането на целия проект ще бъде ръководено от холандското архитектурно бюро "Unstudio", като всичко ще бъде изградено на бивш индустриален обект.

Хигиената в Китай: европейците са шокирани от баните в жилищните комплекси

Този квартал ще бъде свързан със столицата  с метрото, а жителите ще бъдат постоянно насърчавани да ходят пеша и да карат велосипеди. Въпреки че няма да карат коли, те пак ще могат да ги притежават и да ги паркират в големия подземен гараж.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Alex

Alex 02.01.2022 14:11

А к'во е това "уелнес"?Обяснете ми,щот съм прозд.