logo

Хигиената в Китай: европейците са шокирани от баните в жилищните комплекси

Хигиената в Китай: европейците са шокирани от баните в жилищните комплекси

Тази тема е доста деликанта, но пък и изключително интересна

Личната хигиена е много важна за всеки човек, независимо дали си стои у дома или обикаля света. Но дори и да не е обикалял много, човек е наясно, че възможностите за правене на личен тоалет по света могат да бъдат много различни.

Тази тема е доста деликанта, но пък и изключително интересна. А също и една от сферите, в които чужденците най-често получават здрав културен шок.

Това е най-красивата тоалетна в света – съгласни ли сте? ВИДЕО

По всички тези причини е любопитно да се види как са устроени баните и тоалетните на обикновените китайци в обикновените им домове.

Оказва се, че стационарните тоалетни, с които сме свикнали, далеч не се намират във всички китайски апартаменти. Това, между другото, е и едно от най-честите оплаквания на чуждестранните туристи в хотелите.

Китайските тоалетни са необичайни. В много домове има тоалетна от азиатски тип – буквално дупка на пода. Китайците искрено вятват, че клякането с прав гръб е много полезно за здравето.

Душът пък е отделна история. Подобни конструкции могат да се видят в хотели в Северна Италия, но там ситуацията не е толкова тежка. Просто главата на душа е фиксирана на върха на душ кабинат.а

В Китай душът не само е фиксиран за тавана или в стената (при наличие на желание и умение може да се закрепи шланг, който се купува от строителните магазини), но не е ограден.

Без завеси, без страни, без стени. Просто канал в центъра на банята.

Почти винаги всеки чужденец се шокира, когато влезе в китайска баня и види системата 2 в 1: дупка в пода за тоалетна, понякога тоалетна чиния, и глава на душ, фиксирана над нея.

Ако ходите на този гръцки остров, си носете вода и стискайте – тоалетни няма

Ако се чудите как толкова чужденци са попадали в китайски домове, не забравяйте, че има Airbnb, където можете да наемете апартамен и да живеете „като местните“.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Калеко Алеко

Калеко Алеко 02.01.2022 17:58

А в USA да сте виждали подвижен душ?

о да!

о да! 02.01.2022 18:02

Мизерия, както по времето на соца...

До о да

До о да 03.01.2022 6:05

На втората снимка има тоалетна за която едва ли имаш пари.Отиди в наше училище да видиш тоалетните.

Доналд

Доналд 03.01.2022 14:36

Калето, какви щуротии плещиш бе пейзан?

hasmukar

hasmukar 04.01.2022 3:40

Калеко, Само в много мизерните апартаменти за прошляци душа е статичен. И вратите железни.