logo

Експерти разкриват скритите капани на ол инклузива

Експерти разкриват скритите капани на ол инклузива

Финансисти изчисляват, че лятото е особено натоварено време за затъване в дългове

Почивките изглеждат много по-привлекателни за мнозина туристи, когато е помислено за всяка малка подробност. Това включва настаняване, полети, трансфери и храна в пакет „ол инклузив“. Но макар това да изглежда почти съвършено, има цяла редица скрити плащания и потенциални „капани“, за които трябва да се внимава.

Ваканциите на база ол инклузив изглеждат сякаш покриват всички нужди. След като се резервират пакет на мечтаната дестинация, обикновено на някое слънчево място, мнозина слизат от самолета с мисълта, че за всичко е помислено. Когато, обаче, стигнат до хотела, мечтата за неограничена безплатна храна, коктейли и и ползване на всички екстри може да се изпари.

Невероятно, но факт:Турция реже All Inclusive

Експерти от консултантската компания “Scottish Trust Deed” разкриват кои са скритите плащания в пакетните почивки и как да ги избегнем.

Според изпълнителния директор Дейвид Бадели е мит, че по време на пътуванията с ол инклузив туристите не трябва да пестят парите си или да не си носят пари за харчене. „Пълен мит е, че след като си резервирате почивка ол инклузив, повече не трябва да се притеснявате, че ще харчите пари. Трябва да си сметнете екскурзиите, както и вероятността да излезете от хотела и да не успеете да се върнете за обяд, например. Всяка година имаме клиенти, които падат в този капан“, казва той.

„Те имат склонност да забравят, че храната и напитките са важна част от почивката, но не са основното нещо през цялото време“, добавя той.

Дори не подозирате какво ще се случи с мозъка ви, ако ядете чесън всеки ден

Той дава насоки към туристите, които се канят да си резервират почивка за лятото, как да внимават за скритите разходи. „Уверете се, че имате бюджет за всеки ден, дори и да смятате, че в определени дни няма да напускате хотела. За някои хора перспективата да им се наложи да спестяват изглежда смущаваща, затова преди да решите колко точно пари за харчене ще са ви нужни погледнете как изглеждат разходите ви за една обикновена седмица. Изчислете пазаруването на храна, обедите, пътуването и други редовни покупки. Очевидно няма да си купувате същите неща на почивка, така че използвайте тази сметка като отправна точка за определяне на парите за харчене през почивката“, казва финансистът.

Експертите изчисляват, че лятото е особено натоварено време за затъване в дългове. Въпреки че и около Коледа мнозина вземат кредити, хората, които не могат да си правят добре сметката през лятото често бързо се превръщат в длъжници.

До кои храни от шведската маса в хотелите не бива да се докосваме

Финансистите съветват туристите да използват техниката „престорена покупка“. Те могат да изберат всички елементи на почивката си онлайн, да ги сложат във виртуалната кошница и да излязат без да плащат нищо. Много често такива хора получават ваучери от туроператорите, които се опитват да ги изкушат да се върнат обратно на техния сайт за резервации.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай