logo

Емиграция в Нова Зеландия - ето минусите на живота там

Емиграция в Нова Зеландия - ето минусите на живота там

Стандартът е висок, но и цените са космически

Много хора си мечтаят за живот в Нова Зеландия. От една страна това е една екзотична страна на края на света с прекрасна природа. Стандартът е много висок, а освен това там се живее много спокойно, почти без престъпност, поне преди случаите с нападението над джамиите. Животът там обаче има и своите минуси. Ето някои от тях:

Недостатъци на живота в Нова Зеландия:

Високи цени. Тук цените за всичко са космически. В Окланд (най-големият град в страната) една къща със средно качество струва около 1 300 000 лева. И наемането на стая излиза не по-малко от 950 лева на месец. И това е минималната цена (жилището се наема необзаведено).

Разбулиха мистерията на Кървавите водопади в Антарктида

Стоматологията е една от най-скъпите медицински услуги. Много хора казват така - преди да дойдете, излекувайте зъбите си.    

Бензинът е 2,37 лева на литър. Електричеството в страната е скъпо: през лятото се изразходват средно по 150 лева, през зимата 300 лева. Средната сметка в обикновено кафене е 25 лева.

Но трябва да признаем - заплатите тук са сравнително големи, средно 3900 лева. Но и това няма да ви стигне, ако наемете дом и първоначално имате големи разходи за организиране на новия живот.

Нещо друго. Отегчението ще ви съсипе... Тази страна е на голямо разстояние от останалия свят. Има един спокоен, измерен живот. Също така, Нова Зеландия е все още млада страна, тя няма историческа култура, на някои това не се харесва.

Как да отидем? За да получите виза, разрешение за работа, разрешение за пребиваване, да станете гражданин на страната ... за това трябва да минете през много строг контрол, да предадете купчина документи и да похарчите много пари.

Работа. Няма голям бизнес, бърза кариера и големи пари. Тиха консервативна страна, в която действат предимно малки предприятия. И без доброто владеене на английски език тук няма какво да се прави. Нещо повече, те имат специфичен английски език, няма да бъде веднага научен.

Вижте най-голямото летище в света – 12 млрд. долара, на 550 км от София! (ВИДЕО)

Уседналост. Тъй като Зеландия е на голямо разстояние от целия останал свят, самолетните билети са много скъпи и полетите траят дълго. Така че си помислете 100  пъти -  дали е необходимо да летите толкова до родителите си или да видите друга държава .... Често хората като се сетят за топа, премислят и се отказват.

Заключение. Ако обичате тих живот без стрес, ако в началото на пристигането си имате достатъчно пари докато се установите, ако сте готови да тичате наоколо и да се занимавате с бюрократи, докато  създавате новия си живот, тогава Нова Зеландия ще бъде вашия идеален нов дом.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай