logo

Ето го най-необикновеният хотел в целия свят! (СНИМКИ)

Ето го най-необикновеният хотел в целия свят! (СНИМКИ)

Послужил е като вдъхтовение на Джордж Лукас за "Междузведни войни"

Този удивителен хотел, който се казва "Du Lac", със сигурност може да бъде наречен най-невероятният на света. Той е и най-голямата забележителност на Тунис.

Тази сграда, която е във формата на обърната пирамида, прави голямо впечатбление и на Джордж Лукас, който снима "Междузвездни войни". И не само - тя служи за прототип в една от сериите на сагата му. 

Оригиналният хотел е проектиран от италианския архитект Рафаело Контижиани и е открит през 1973 година. В десететажната сграда има 416 стаи.

Благодарение на своята необичайна форма, "Du Lac"  бързо става много популярен и престижен хотел. Там се отбиват както нормални туристи, така и знаменитости. 

Петзвезден ужас! В този аквапарк и смелчаците пищят неудържимо (ВИДЕО)

През 2000-та година, обаче, мястото се оказва нерентабилно и е затворено.

През 2011 година се появяват планове за реставрация на сградата, но тогава пък се намесват природните стихии - хотелът пострадва в резултат на земетреение и предизвиканият от него пожар.

В момента сградата бързо се разрушава, а за нейното вйзстановяване са необходими много пари. Затова и местните власти са решили да разрушат хотела.

Но явно плановете са нещо различно от реалността. В момента, в който решението на местните власти за разрушаване на хотела се появява в медиите, започват протести. 

Това е най-страшният хотел в света - висиш на 400 м над земята! (ВИДЕО)

Активистите им планират да се обърнат за помощ към ЮНЕСКО с предложение ""Du Lac" да влезе в списъка на охраняемите културни обекти.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай