logo

Петзвезден ужас! В този аквапарк и смелчаците пищят неудържимо (ВИДЕО)

Петзвезден ужас! В този аквапарк и смелчаците пищят неудържимо (ВИДЕО)

Храбреците, които имат достатъчно кураж да се пробват, биват заключен в тръба, която наподобява ковчег

Семейните ваканции са просто нещо. Само ви трябват семейство, слънце, море и… първичен ужас. И петте неща са съчетани изключително добре в увеселителния парк „Волкано Бей“ в курорта Universal Orlando Resort във Флорида.

Първичният ужас е осигурен от един от смразяващите атракциони. Нарича се „Коокири“ и представлява вертикално падане на човешкото тяло в затворена водна пързалка, висока 38 метра. Тя е почти под прав ъгъл спрямо земята. Това прави спускането в нея ужасяващо.

Българка даде безценни съвети за таксита, хотели и приключения в Бали

Изчислява се, че в края на тръбата ще сте развили скорост почти 100 км/ч. С изключение на шкембето ви, разбира се. То все още ще е в началото на тръбата и ще се чуди къде сте изчезнали.

Любители и познавачи на такъв тип изживявания твърдят, че това е върховното усещане, нирваната на адреналиновите забавления, абсолютният номер едно в страшните водни (и не само) спускания. По-зашеметяващо бихте могли да се почувствате, само ако се катапултирате от самолет без парашут.

Смелчаците, които имат достатъчно кураж да се пробват, биват заключен в тръба, която наподобява ковчег. Те трябва да кръстосат ръцете си плътно пред тялото и да стоят мирно, гледайки загрижените физиономии на хората около себе си. Внезапно подът изчезва и те пропадат право надолу в продължение на 38 метра.

Точно когато си мислят, че сигурно ще умрат, стигат до края на тръбата и попадат на място, приличащо на полинезийски плажен рай.

Това приказно място се нарича Уатури Бийч и се намира във Волкано Бей. Там отсядат семействата, които искат да се насладят на почивката си в залива Волкано.

Тази част от увеселителния парк има всичко необходимо – плаж, спокоен син басейн с вълни и изглед към изкуствен вулкан, проектиран да изглежда като именития Кракатау в Индонезия.

От него тръгват няколко живописни водопада, които се изливат в искрящата лагуна. Тук посетителите могат да плуват, да се забавляват и да релаксират. Това се казва в рекламата на парка и този път тя не е твърде далеч от истината. Тук можете да се разхождате, да четете книги, да слушате музика и да ударите по някой и друг коктейл.

Но да бъдем честни, тук се идва заради пързалките. Сред тях е Хону – спускане с надуваема локда по течение във водата между две огромни стени, Кала и Та Нуи – змиевидни затворени пързалки, подобни на Коокири, вкоито изведнъж пропадате на 38 метра надолу към земята, водното влакче на ужасите на Кракатау, което минава през вътрешността на вулкана, а после и през водопад. Накрая можете да минете през извитата река Копико Уай, която е спокойна и от която също минава през вулкана, където спокойно и без напрежение можете да разгледате пещерите и други специални ефекти.

Кой курорт е „турският Сен Тропе“ и как слага в малкия си джоб Бали и Миконос

Това съчетание на силни изживявания и възможност за мързелуване на плажа на едно място прави този курпрт изключителни популярно място за семейни почивки сред туристите от САЩ и Европа. А изумителният факт, че можете да намерите късче полинезийски рай във Флорида привлича дори и местните жители, за които слънцето и морето са неразделна част от живота.

За да стигнете до там, трябва да хванете полето до Орландо. А ако искате да спестите пари, най-добре е да отседнете в хотел на Universal, които притежават и самия плаж.

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай