Евтино, близко и колоритно: 3 перфектни дестинации за соло пътешествия!

Евтино, близко и колоритно: 3 перфектни дестинации за соло пътешествия!

Почувствайте енергичната атмосфера, посетете Музея на модерното и съвременното изкуство за доза вдъхновение и останете за Деня на Бастилията това лято, за да видите светлинно шоу с фойерверки

Соло пътуванията набраха популярност през последните години и се очаква да нараснат с 9,1% годишен темп на растеж до 2030 г. според Solo Traveler. Проучването сочиоще, чевсе повече туристи преследват тръпката от опознаването на света по свой собствен начин.

66% от участниците споделят, че причината да пътуват самостоятелно е възможността да не се съобразяват с никого. Повече от половината от тях планират две или повече соло пътувания през 2024 г., а европейските дестинации са начело на класацията.

Поради нарастващата популярност на този тренд, Wizz Air, представя своите топ 3 дестинации за соло приключения това лято за дълги топли дни, посветени на откриването на нови места, култури и кухни.

Билети за достъпните и удобни полети са налични с цени, започващи от 58,99 лв.**

Бари, Италия

Намиращ се в сърцето на региона Пулия и считан за един от най-слънчевите италиански градове с 332 часа слънце на месец, Бари е перфектен избор за тези, които обичат да пътуват сами.

Местните са известни със своята дружелюбност и отзивчивост, а устройството на града позволява да се придвижвате лесно пеша без да е необходим градски транспорт.

Минете през тесните улички на историческия квартал, опитайте току-що уловени морски дарове на оживения рибен пазар или се разходете по живописната крайбрежна Лунгомаре.

Лятното разписание на Wizz Air за полети до Бари е налично на wizzair.com с билети на цени от 58,99 лв.**

Това пленително място слага Тайланд в малкия си джоб! СНИМКИ

Ларнака, Кипър

Според проучването на Solo Traveler за 2023 г. соло пътешествениците предпочитат природата и приключенията пред екскурзиите в големите градове. За тях Ларнака е перфектният избор. Известен със своите красиви плажове в близост до планината Троодос, Ларнака привлича с уникална природа.

Събирайте тен на красивите плажове Финикудес и Макензи, наслаждавайте се на своята собствена компания или просто се разхождете покрай палмите на крайбрежната алея, отрупана с кафенета и ресторанти.

Лятното разписание на Wizz Air за полети до Ларнака е налично на wizzair.com с билети на цени от 77,99 лв.**

Къде седят "завършените идиоти" в самолета? Не, не е в първа класа

Ница, Франция

За тези, които пътуват соло, защото искат да се запознаят с нови хора (42% от анкетираните в проучването на Solo Traveler за 2023 г.), няма по-добро място от Ница с нейните многобройните летни фестивали, събития и улични представления.

Почувствайте енергичната атмосфера, посетете Музея на модерното и съвременното изкуство (Musée d'Art Moderne et d'Art Contemporain) за доза вдъхновение и останете за Деня на Бастилията това лято, за да видите светлинно шоу с фойерверки.

Лятното разписание на Wizz Air за полети до Ница е достъпно на wizzair.com с билети на цени от 58.99 лв.** 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай