logo

Франция се обяви против евтините самолетни билети ВИДЕО

Франция се обяви против евтините самолетни билети ВИДЕО

Всъщност тази мярка ще защити големите авиокомпании, чиито цени на билети често са по-високи

Франция се обяви срещу евтините самолетни билети. Транспортният министър на страната ще поиска въвеждане на минимална цена за пътуване със самолет в Европа. Идеята накара шефове на нискотарифни компании да реагират остро, но проява на агресия имаше и срещу тях.

В тази връзка, преди няколко години, шефът на една от най-популярните нискотарифни компании разкритикува подобен проект в Австрия като го нарече „достоен за политиката на Северна Корея”.

Френският министър ще направи предложението пред европейските си колеги съвсем скоро. Все още не е ясно каква ще бъде предложената минимална цена за самолетен билет. Всъщност тази мярка ще защити големите авиокомпании, чиито цени на билети често са по-високи, съобщава Нова телевизия.

Много лоши новини за цените на самолетните билети


Франция вече поиска и облагане на керосина за самолетните компании. Страната планира да увеличи така наречения данък „солидарност“ за всички полети, излитащи от страната, за да инвестира повече в железопътния си транспорт.

Това ще направи пътуването с влак по-атрактивно и достъпно, като намали разликата в цените на двата вида транспорт. Френското предложение за минимална цена на самолетните билети се подкрепя от Белгия, а точно там шефът на популярна нискотарифна компания стана жертва на сладко отмъщение. Сметанови торти полетяха към Майкъл О’Лиъри, който беше в Брюксел за да внесе петиция, с искане за прелитане на въздушно пространство по време на стачки на пилоти и авиодиспечери. Актът на жените е протест срещу негативното въздействие на пътуването със самолет върху изменението на климата.

Aвиoĸoмпaнии трупат тлъсти пачки, но не само от билети! Ето как най-големите правят стотици милиони

По брой на пътници, „Райънер” е най-голямата авиокомпания в Европа, но по данни на екоорганизация е и най-замърсяващата. През 2022 г. самолетите й са отделили над 13 милиона тона въглероден диоксид.

Докато в Белгия летяха торти, в Словения първи полет направи самолет на течен водород. Следващата цел пред германската компания производител е да създаде 40-местен самолет на водород, който ще лети по-дълго време без вредни емисии.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

не е гот

не е гот 18.09.2023 11:54

Франция действа срещу потребителските права на ЕС!!! Твърде е жалко, че подобен държавен рекет се случва в 21-и век!!!