logo

Гърците извадиха голямата кошница за летния сезон, резервациите валят

Гърците извадиха голямата кошница за летния сезон, резервациите валят

Плащайте по-добре на служителите, за да имате квалифициран персонал и качествени услуги, призова техният министър

Гърция очаква силен туристически сезон, но понася загуби от липса на украински и руски туристи. От министерството на туризма очакват повече ваканционни посещения на американци.

"Плащайте по-добре на служителите, за да имате квалифициран персонал и качествени услуги". Така министърът на туризма Василис Кикилиас посъветва собствениците на хотели и заведения за предстоящия туристически сезон, съобщава БНР. 

СПИСЪК с най-добрите българските плажове за 2022 година, получили "Син флаг"

Засега има 50 хиляди свободни работни места в сектора, а в разгара на сезона ще са необходими повече служители, коментират пред медиите от туристическия бранш.

По предварителни резервации сигналите са за много силен туристически сезон. На островите има неочаквано много резервации, на места повече от успешната 2019 година.

Войната има несъмнено негативно отражение върху туристическия сектор, защото тази година Гърция се лишава от украински и руски туристи, отчитат хотелиерите.

Мелисани - природното чудо на Гърция, в което ще се влюбите СНИМКИ

Туристическите райони в северната част на страната са силно зависими от цената на бензина.

Министър Кикилиас съобщи за увеличен интерес на американците за почивка в Гърция. Надежда създава и новият американски посланик в Атина, който е от гръцки произход и с опит в туризма.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай