logo

СПИСЪК с най-добрите българските плажове за 2022 година, получили "Син флаг"

СПИСЪК с най-добрите българските плажове за 2022 година, получили "Син флаг"

За да се класират за тази престижна награда, управителите на плажове, яхтени пристанища и туристически плавателни съдове трябва да изпълнят и поддържат поредица от строги екологични, образователни, свързани с безопасността и свързани с достъпа критерии

Осемнадесет плажа и едно яхтено пристанище са постигнали световния стандарт Син флаг у нас за 2022 г.

Това са плажовете на:

- Бялата лагуна

- Албена

- Кранево-Север

- Златни пясъци

- Слънчев ден

- Обзор-Централен

- Свети Влас–Нов плаж

- Слънчев бряг-Север

- Слънчев бряг-Централен

- Слънчев бряг-Юг

- Несебър-Юг

- Поморие-Изток

- Къмпинг Черноморец

- Созопол-Централен

- Созопол-Харманите

- Дюни

- Дюни-Юг

- Аркутино

Сертификат получава и яхтеното пристанище Марина "Диневи".

Програмата "Син флаг" е доброволна сертификационна процедура за плажове и яхтени пристанища, управлявана от международната Фондация за екологично образование (Foundation for Environmental Education - FEE) - неправителствена организация, в която членуват национални организации от над 70 държави от цял свят. Неин представител за България е Българското движение "Син флаг".

Защо на красивите жени им е строго забранено да посещават Армения?

За да се класират за тази престижна награда, управителите на плажове, яхтени пристанища и туристически плавателни съдове трябва да изпълнят и поддържат поредица от строги екологични, образователни, свързани с безопасността и свързани с достъпа критерии.

Стартирала като европейска инициатива само в десет държави през 1987 г. в партньорство между Фондацията за екологично образование и Европейската комисия, кампанията „Син флаг” обхваща вече около 50 държави от Европа, Северна и Южна Америка, Азия, Африка и Океания.

Мелисани - природното чудо на Гърция, в което ще се влюбите СНИМКИ

Тя поощрява чисти и сигурни плажове и яхтени пристанища и образова цялото общество да опазва околната среда по крайбрежието, като допринася както със своето доброволно участие в екологични инициативи, така и с ежедневното си поведение.

През 2021 г. у нас сертификат Син флаг получиха 13 плажа и едно яхтено пристанище. Тази година новите попълнения в списъка са Бялата лагуна, Албена, Кранево-Север, Обзор-Централен и Слънчев ден.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

как Сийка

как Сийка 03.05.2022 11:58

как дадоха син флаг баш пък на Созопол, а и за много други от тоя списък

Да бе, да

Да бе, да 04.05.2022 14:36

Свети Влас и Слънчев бряг къртят, Созопол също. Може би, само Албена е запазила плажа. Или четат изискванията за Син флаг като Дявола, Евангелието...

Куку

Куку 04.05.2022 17:36

Хахааааа! Особено Слънчев бряг! Там до колене във водата вече не можеш да си видиш краката, такава мътилка е. Пак корупция в БГ