logo

Гръцки град е избран за най-добрата ваканционна дестинация в света

Гръцки град е избран за най-добрата ваканционна дестинация в света

На второ място е друга европейска столица

Според ново проучване Лос Анджелис има най-добрите хотели, Брюксел има най-добрите ресторанти, докато като цяло първото място като най-добър град за почивка е заето от гръцката столица Атина.

Проучването, проведено от уебсайта Money.co.uk, изследва кои градове са оценени като най-добрите по света, когато става въпрос за хотели, ресторанти, нощен живот и атракции за посещение.

Първо място заема Атина, където 19,7 процента от хотелите, ресторантите, нощния живот и нещата за посещение са високо оценени. Въпреки че столицата на Гърция е най-добре класираният град по отношение на атракциите, тя също е на второ място по отношение на хотели и нощен живот.

12 интересни факта за страната, където националното ястие е "секс", а черният дроб е символ на любовта...

На второ място е друга европейска столица Лисабон. Лисабон е вторият по брой атракции с 5 звезди – 40% от неговите атракции са получили това признание от туристите. Градът е известен и със страхотната си храна и не е далеч от многобройните плажове.

На трето място е Флоренция, в сърцето на италианския регион Тоскана. Дом на Ренесанса, Флоренция е богата на история, изкуство и архитектура. Въпреки че не постига особено висок резултат по никой фактор, този град заема третото място в общото класиране.

Не се колебайте да влезете в най-голямото термално езеро в света – не е много далече


Целият списък изглежда така:


1. Атина (Гърция)

2. Лисабон (Португалия)

3. Флоренция (Италия)

4. Единбург (Великобритания)

5. Хонолулу (САЩ)

6. Родос (Гърция)

7. Дъблин (Ирландия)

8. Венеция (Италия)

9. Прага (Чехия)

10. Амстердам (Холандия)

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай