logo

Имате любими филми? Може да ги изживеете сами с пътуване, ето как...

Имате любими филми? Може да ги изживеете сами с пътуване, ето как...

Имате любим филм и сте си мечтали да преживеете това, което и главните герои? Да видите със собствените си очи това, което и те? Представете си тогава, че това ваше желание е напълно изпълнимо. 

Пътешественикът Филип Греймс е опитал да се озове на местата, които е виждал само на кино и твърди, че личните му преживявания са били не по-малко завладяващи от емоцията на филма. 

Зловещи истории на хора, достигнали границата на смъртта по време на пътуванията си - 2-ра част (СНИМКИ)

Той има личен блог и предлага някои от най-впечатляващите пътувания.

Сигурно ще си спомните за филма с Том Ханкс, който попада на необитаем остров след авария на самолета си. През цялото време компания му прави футболна топка, която той кръщава Уилсън. Може да преживеете това, което и той, отправяйки се на пътешествие до островите на Фиджи. При това няма да защо да се страхувате, че ще прекарате на един от островите в пещера или пък ще страдате от болка в зъбите като героя на Том Ханкс. 

"Може да отседнете в някой от луксозните курроти и да посетите остров Монурики, където е сниман филмът, да си наемете лодка за излет или да си платите за гмуркане и то съвсем не за много пари", твърди Филип Грейн.

Той е посетил и друго, също познато от филмите място - където е сниман "Властелинът на пръстените" и по-точно - митичният Мордор.

В момента, в който напуснете новозеландските градове и се отправите към природата, ще разберете защо режисьорът на филма е избрал именно това място за световно известната си сага. 

Местните туристически агенции предлагат за филмовите фенове посещения на забележителностите, където е заснет фирма, които включват дори и обличане на костюмите на главните герои. Така ще можете да преживеете някоя от филмовите сцени или да изпитате това, през което минават Фродо и Сам, докато катерят Планината на съдбата или да навестите селцето с хобитите. 

Не е задължително дори да сте филмов фен, за да не помните поне една любима история, заснета в Лондон. Историята на Хари Потър, разбира се, вече е популярна в целия свят. Може дори да видите прословутото място на гарата, наречено 9 a ¾? 
То се намира на гара King’s Cross. И ако сте още любопитни, може дори да посетите прословутата от книгата и филма зоологическа градина, където Хари си говори със змия.  

Разтърсващо: Българският пътешественик Филип Лхамсурен покори Амазония сам, едва не бил убит от мутри (СНИМКИ/ВИДЕО)

В шестата серия се появява и Millenium Bridge, който по-късно е унищожен от смъртожадните. 

И ако се чудите къде са заснети сцените с банката на Гринготс - това е точно сградата на посолството на Австралия. 

Имате и други любими филми? Филип Греймс твърди, че може да ви насочи, стига да му опишете какво точно искате. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай