logo

Изумителният хотел на върха на планината, в който можете да спите безплатно

Изумителният хотел на върха на планината, в който можете да спите безплатно

Намира се толкова високо, че материалите за него трябвало да бъдат превозени с хеликоптер

Хотел със спираща дъха панорамна гледка към Италианските Алпи предлага безплатен престой за посетителите си. Но за да можете да се възползвате от офертата, първо ще трябва да изкачите планината.

Необикновената сграда се намира на 2531 метра височина на върха на планината Форонон Буинц в Юлийските Алпи и приема всеки, които може да стигне до нея.

Рускиня разкри как се получават безплатни екстри в турските хотели

Тя е проектирана в памет на алпиниста Лука Вуерих, който загинал трагично при лавина, докато изкачвал водопад. Намира се толкова високо, че материалите за нея трябвало да бъдат превозени с хеликоптер, съобщава „Дейли Мейл“.

Постройката с форма на палатка е изградена от дърво и стомана и има място за 9 уморени планинари, минаващи по маршрута Черия-Мерлоне.

Група от 12 души, сред които семейството на Вуерих и негови приятели, както и доброволци планински спасители, успели през 2012 г. да сглобят 30-те панела, съставляващи постройката, които си стои и до днес.

Частите са проектирани и произведени от италианска фирма така, че да се предотврати натрупването на сняг. Дори и да бъде изцяло затрупана през зимата, входът ѝ гледа на юг, така че слънцето да може да разтопи снега и леда.

(Снимки: boredpanda.com)

Хижата е творение на италианския архитект Джовани Пескамоска. „От деня на отварянето сградата се превърна в дестинация за любителите на планината. През студените зими и през лятото тя е едно сигурно място със спираща дъха гледка над скалите, потопена в тишината на природата“, казва той.

Защо всички искат да отидат на този гръцки остров, когато има сняг ВИДЕО

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай