Как изглежда изоставеният курорт на Ким Чен-ун в Северна Корея, за който всички говорят?

Как изглежда изоставеният курорт на Ким Чен-ун в Северна Корея, за който всички говорят?

Когато започна пандемията, всички строителни дейности бяха спрени

В непосредствена близост до военно-цивилна въздушна база и на мястото на бивш ракетен полигон във Вонсан, Северна Корея, трябваше да бъде построен луксозен курорт за местното население, както и за други заинтересовани посетители.

Но след пандемията от коронавирус курортът Wonsan Beach се превърна в призрачен град.

Според южнокорейския вестник Daily NK бездомни хора са единствените, които в момента посещават редиците недовършени и изоставени хотели в провинция Кангуон по протежение на източната част на Корейския полуостров.

Въпреки че повечето от планираните 150 хотела и сгради са построени в курорта, те са без електричество, без монтирани прозорци и врати и без боядисани стени. Без никакъв контрол не е изненадващо, че курортът се е превърнал в зарязано място, пълно с човешки екскременти и сажди от горящи пожари.

Прехраната в Пампорово излиза най-скъпа от зимните курорти у нас ЦЕНИ

Изграждането на Wonsan Beach Resort е вдъхновено от появата на увеселителни паркове в Бенидорм, Испания, поради което мнозина го наричат ​​Бенидорм на Северна Корея.

Идеята за създаване на луксозен курорт се роди през 2017 г., след като екипът на севернокорейския лидер Ким Чен-ун посети курорта Коста Бланка.

Мрежата се възмути: Туристи масово се хвалят с крадени от хотели вещи

Ким Чен-ун нареди изграждането на курорта, който имаше твърде амбициозни срокове - първо трябваше да бъде готов през 2018 г., след това през 2019 г. и накрая през 2020 г. Когато започна пандемията, всички строителни дейности бяха спрени и все още не се знае кога и дали изобщо ще бъдат възстановени.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай