logo

Как изглежда най-големият хотел в Русия и какво има вътре

Как изглежда най-големият хотел в Русия и какво има вътре

Хотелът има 25 етажа и 1777 стаи, от пръв поглед се усеща размахът на проекта

Хотел „Космос“ е един от най-големите в Москва и Русия. Това е най-голямата хотелска сграда в страната. Построен е за приемането на гости на Олимпиадата през 1980 г.

Сградата и близкият паметник „Покорители на космоса“ са създадени от съвместен екип от френски и съветски архитекти. Официалното му откриване е било на 18 юли 1979 г. и на него е пяла френската звезда Джо Дасин.

Хотел, където нощувката струва 5000 евро, а едно питие 150

През 1990 г. площадът пред хотела е преименуван на „Генерал Шарл де Гол“. На 9 май 2005 г., по повод 60-тата годишнина от Деня на победата, в присъствието на френския президент Жак Ширак е открит паметник на Де Гол.

Хотелът има 25 етажа и 1777 стаи. От пръв поглед се усеща размахът на проекта. В Русия вече има хотели с повече стаи, но става дума за хотелски комплекси с отделни сгради, докато при „Космос“ всичко е в една сграда.

На приземния етаж има голяма зала с рецепции, бар, ресторант, магазин за сувенири и други подобни. Няколко асансьора водят нагоре. Част от тях са в ремонт.

Коридорите са много дълги, със стаи от двете страни. Стаите са доста скромни, обзаведени в постсъветски стил.

 

Цената на стая за един човек е от 2950 рубли (71 лв.) и от 3680 рубли (89 лв.) за двама души.

 

В стаите има телевизор, хладилник, сешоар, гардероб, два стола. Ремонтите и обзавеждането не са съвсем нови.

 

Най-хибавото в стаята е гледката към ВДХН – Изложение на постиженията на народното стопанство. Прозорецът не се отваря напълно от съображения за сигурност, така че правенето на снимки не е лесно.

От прозореца се виждат телевизионната кула „Останкино“, Паметникът на покорителите на космоса и Музеят на космонавтиката.

Като цяло, струва си да отседнете тук заради гледката. Освен това „Космос“ е обичан от кинорежисьорите. Тук е сниман филмът „Дневна стража“ и именно по фасадата на „Космос“ препускаше актрисата Жана Фриске.

Сега хотелът е популярно място и за фотосесии.

Като цяло хотелът има своите предимства, но посетителите очакват по-модерни стаи вътре.

10 неща, които на камериерките им се иска да ви кажат, но не могат

 

Коментирай

хроникьор

хроникьор 26.10.2021 13:39

Името му е Жо Дасен, а не Джо Дасин. На родния му френски език се изписва Joe Dassin , което пак не се чете Джо. А " i " в края на името му на френски се произнася като "Е" - ДасЕн. Пуснете си една негова песен и ще видите и чуете как се казва.

Васил

Васил 26.10.2021 18:37

Хроникьор,ти ме изпревари,точно това е поводът да пиша.Няма ли знаещи редактори,че да се пишат глупости от рода на Джо Дасин. И колко още недомислици и неграмотност се срещат в писанията им.

Цун Кай Го

Цун Кай Го 27.10.2021 10:28

А тези ДВАМА хроникьори БИЛИ ли са живи когато Джоузеф е пеел или са слушали музика по любимият им ''Кащан'' със ролки произведени във Прокатния цех на Кремиковци......????

Цун Кай го ТИ

Цун Кай го ТИ 28.10.2021 11:24

Драскай по тетрадките си от Кремиковци и не се обаждай тук. Не можеш дори да разбереш каква е забележката на хроникьор и Васил. Избери си друго занимание...

Анален Репортер

Анален Репортер 08.12.2021 10:42

Буиц, световно неграмотни и тъпи сте.