logo

Как кралица Елизабет изгуби любимото си средство за пътуване и избухна в сълзи

Как кралица Елизабет изгуби любимото си средство за пътуване и избухна в сълзи

То ѝ позволи да стане един от най-пътуващите монарси по свеме на своето управление, разказва кралски биограф

Британската кралица Елизабет Втора е известна с това, че е един от най-пътуващите монарси в историята. По време на управлението си тя е обиколила безброй страни.

Въпреки че кралският самолет и влак са сред най-популярните начини за придижването ѝ, има едно превозно средство, което тя обича повече от всички останали, съобщава британският „Експрес“.

Рибари видяха призрачна яхта в океана, а вътре се натъкнаха на зловеща находка (СНИМКА 18+)

Това е кралската яхта „Британия“. Наскоро документален филм разкри, че сърцето на кралицата е било разбито, когато е разбрала, че повече не може да я използва.

Кралската яхта е служиела на монарха от 1954 до 1997 година. Тя превозвала Елизабет и членове на семейството не само по време на ибиколки, но и за семейни почивки и специални събития като меден месец.

Плавателният съд изминал над 1 млн. морски мили за своите 43 години служба. Той започнал да служи на кралското семейство във времена, когато пътническите полети не били толкова разпространени.

През 1997 година, обаче, правителството на Тони Блеър решава да изведе от експлоатация големия плавателен съд, което докарва кралицата до сълзи.

„Британия: е била един от стълбовете на управление на кралица Елизабет“, се казва в документалния филм на Канал 4.

Виктория Мърфи, автор на биографична книга за кралицата, посочва, че денят, в който Елизабет се простила с кораба, бил един от едва няколкото, когато била видяна да плаче на публично място.

„Той ѝ позволил да стане един от най-пътуващите монарски по свеме на своето управление. Това е и мястото, където семейството обичало да прекарва времето си. Използван е за почивки и медени месеци.

Това е мястото, където са се забавлявали много и, когато корабът беше спрян през 1997 година, това е един от малкото моменти, когато тя е видяна да плаче на публично място.

Тя беше много емоционална по време на церемонията и това показва каква голяма роля е имала „Британия“ в нейния живот“, казва тя.

От този съдбовен ден нататък Елизабет продължава безбройните си пътешествия по света с кралския самолет. Там се оформят и нейните задължителни изисквания по време на пътуване.

Кралският кореспондент Емили Андрюс разказва: „Тя обича следобедния чай, това е любимото ѝ хранене през деня, тя пие само „Ърл Грей“.

Така че ако сте готвач на борда на кралския самолет, трябва да сте сигурни, че имате достатъчно запаси от „Ърл Грей“. Не само по време на пътуването, но и за обиколките“.

Суперяхта на Роман Абрамович се разби в пристанище, а тези две жени шашнаха мрежата ВИДЕО

Кралицата също така иска да пие само един вид бутилирана вода на борда.

В момента "Британия" се намира на котва в Единбург и през лятото е отворена за посетители. 

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай