logo

Какво се случи с туристите на кораба, решил да изчака пандемията в океана

Какво се случи с туристите на кораба, решил да изчака пандемията в океана

По някакво чудо лайнерът заобиколи опасните зони и с времето, когато броят на случаите в света рязко се увеличи, стана ясно, че в на борда на този кораб няма пациенти, заболели от коронавирус

В средата на март медиите по света започнаха да пишат за круизния кораб Magnifica, който реши да се самоизолира в океана. 

И така, съвременният Ноев ковчег тръгна на круиз на 5 януари и след това акостира само в пристанища, където няма случаи на коронавирусна инфекция (на островите Кук, Великденския остров, Таити и Нова Зеландия).

По някакво чудо лайнерът заобиколи опасните зони и с времето, когато броят на случаите в света рязко се увеличи, стана ясно, че в на борда на този кораб няма пациенти, плаващи в океана.

Също така се оказа, че хората там ще бъдат в безопасност, стига да не се приближават до места, където заразата вече се е разразила.

Как се изхранват 6600 гладни пътници всеки ден на най-големия круизен кораб ВИДЕО

В същото време на борда имаше 2200 души, сред които туристи от цял свят, основно възрастни хора. В един момент капитанът на лайнера реши да остане на борда до 1 май.

И все пак основният проблем се оказаха парите. Компанията призна, че не е намерила възможни начини да продължи круиза.

Екипажът трябваше да покани всички да кацнат в Сидни (ще им бъде изплатено обезщетение и да купят билети у дома), а останалите бяха поканени да отплават за още 20 дни в безопасност в ОАЕ и да кацнат вече в Дубай.

86-годишна пенсионерка смени дома си за доживотен круиз

Пътниците са били предупредени, че ако слязат на земята в Сидни, повече няма да им бъде позволено да се върнат на борда на кораба.

От 2200 пътници 1800 останаха на борда, за да стигнат до Дубай през целия Индийски океан, а оттам вече се насочиха към дома. Ако това е възможно.

 Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай