logo

Какво става? Лавина от чужденци към Гърция и то в студените месеци

Какво става? Лавина от чужденци към Гърция и то в студените месеци

От агенциите за недвижими имоти потвърждават за силно търсене на наемане на жилища от европейци за зимата

Масово се наемат жилища на гръцките острови в Егейско море поради мекия климат и очакваната енергийна криза и високи цени за отопление тази зима в Европа. Това пишат медиите в южната ни съседка, като очакванията са за наплив от европейци през студените месеци.

"Нито един германец няма да студува зимата на остров Крит", заяви пред германските медии кметът на град Ханя Панагиотис Симандиракис, цитиран от БНР. 

Туристи показаха истината за Гърция в пика на сезона СНИМКИ

От агенциите за недвижими имоти потвърждават за силно търсене на наемане на жилища от европейци за зимата. Не са само пенсионери, но и млади семейства с деца, чийто родители имат възможност да работят дистанционно.

Интересът на европейците не е само към остров Крит, но и към други южни острови в Егейско море, където разходите за отопление са ниски поради топлото време.

Гърция забрани къпането на тези 12 плажа

Хотелиерите съобщават, че още не е приключил туристическия сезон и вече има много заявки за наематели до май следващата година.

"Туристическият сезон тази година за  островите е безкраен", коментират гръцките медии.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Мара

Мара 23.09.2022 16:12

А бе нека ходят ама тока там си е скъп още преди кризата им от 2008 година.Колкото и да пестят на всеки 2 месеца плащат данък смет спрямо квадратурата на жилището.1 боксониера плаща около 15-20 евро само за това.Отделно тока.

Джиджи

Джиджи 23.09.2022 16:19

Мара,права си. В Кипър например, през зимата отоплението с климатик е около 250 евро,отделно наемита са поскъпнали...като двустаен варира 500 евро-700 евро.

Да бе

Да бе 24.09.2022 7:15

Да не би германците да не си правят сметката? Това са умни и пресметливи хора. Нека Мара и Джижи да не плачат на чужди гробища.