Къде е най-романтичното място на света?

Къде е най-романтичното място на света?

Пътеката край морето, където живее любовта - оазис за целувки и предложения

Често не ни е лесно да кажем "Обичам те" на любим човек, да отворим душата си и да оставим емоциите си да се покажат.

Но има места по света, където любовта витае във въздуха и романтиката ни напомня, че заради любовта сме готови да променим целия свят.

Точно такова място е Via dell'Amore, т.е. "пътят към любовта", 121-километрова пешеходна пътека, която минава през пет италиански села, които съставляват Чинкуе Тере, зона под закрилата на ЮНЕСКО.

Пътеката на любовта беше затворена през 2012 г., но след дълъг ремонт отново беше отворена за посетители.

Секс хотел в Мексико предлага "горещ" пакет за разведени гости

Това място е наричано от мнозина най-романтичния район в света, защото разходката по пътеката, която "прегръща" морето с божествена гледка към синевата, която се слива с небето, е наистина нещо невероятно.

Тук залезите са истинско зрелище и ни напомнят колко красиви са ежедневието, малките неща в живота, но всъщност големи и колко трябва да сме благодарни, че Слънцето се преражда всеки ден.

По пътеката на любовта има място, където двойките поставят катинари с имена и любовни послания, така че романтиката им да продължи вечно и да бъде защитена.

7 неща в Дубай, които хората мразят

Пътеката на любовта е достъпна само с водач и с входна такса от 5 евро.

По маршрута има контролно-пропускателни пунктове за пешеходци, за да закупят карта Cinque Terre за по-нататъшно ходене, която ви позволява да използвате съоръженията на парка – струва 7,50 евро за един ден и 14,50 евро за два дни. Можете също да закупите карта, която ще ви даде достъп до туристически пътеки и неограничено пътуване с влак из района. Цената е 18.20 евро за един ден, 33 евро за два дни и 47 евро за три дни.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай